Протизаконні рішення приймаються на Тернопільщині

ліс

Нещодавно Колоднівська сільська рада Збаразького району прийняла протизаконне рішення по виділенню залісненої земельної ділянки підприємцю під ведення особистого селянського господарства.

" На території Колоднівської сільської ради Збаразького району «Тернопільським лісгоспом» було в 2008 році за участю голови обласної ради Кайди О.П., а також працівників пізно восени було посаджено 1.5 га нових лісів, всього було висаджено 6500 дерев сосни і дуба червоного. Пізніше,  весною 2009 року, навпроти , вже «Кременецьким лісгоспом» було посаджено 9,0 га нових лісів з сосни звичайної, дуба червоного та частково ялини, вільху, клени. А це 45,0 тис. шт. саджанців і сіянців. На час, посадки були погоджені питання виділення лісгоспам сільськими радами та райдержадміністрацією. Затрати на підготовку ґрунту, вирощування садового матеріалу і посадку склали 19.8 тис. грн. Крім того, щорічні догляди також вилились в копієчку, і склали 5.88 тис. грн. Новообрані депутати Колоднівської сільської ради, вирішили надати землі з лісом, підприємцю для створення саду, нібито горіхового. Ліс відповідно, буде знищено, сім років вирощування втрачено", - обурюється голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» Олександр Філь у «Фейсбуці».

Screenshot_1
Screenshot_1

До відома: в області не вистачає до норми заліснення 80 тис. га. лісів. Тобто, як що ми будемо садити 1(одну) тисячу гектарів у рік на треба 80 років ! для того щоб рахувати себе за цивілізованих істот. А зараз садимо з божою допомогою 50 га. і то не завжди.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео