Віра Олександрович

Роботодавці Тернопільщини вже сплатили майже мільярд

мільярд (1)

Майже мільярд гривень єдиного соціального внеску (ЄСВ) спрямували до соціальних фондів роботодавці Тернопільщини.

Як уточнили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області, упродовж січня-липня платники краю перерахували до бюджету 940,7 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це - на 60,4 млн грн більше, ніж очікувалося.

  • Виконання бюджетного призначення становить 106,9%, - хваляться у податковій. – Лише за підсумками липня на соціальні гарантії направили 135,3 млн грн ЄСВ, додатково надійшло 4,3 млн грн.

Нагадаємо, із 1 січня 2016 року набрав чинність Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. за №909-VIII (докладно про це читайте ТУТприм.). Він вніс зміни в адміністрування ЄСВ, суттєво зменшивши навантаження на фонд заробітної плати.

Отже, для всіх роботодавців встановили єдину ставку ЄСВ – 22% до бази нарахування (раніше вона складала від 36,2 і до 49,7%, відповідно до класу професійного ризику); максимальна величина бази нарахування ЄСВ становить 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Крім того, скасували утримання ЄСВ із зарплати (доходу) робітників, що складало 3,6%.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео