Нову книгу про Тернопіль презентуватимуть до Дня міста-2016

maxresdefault

Цьогоріч з нагоди Дня Міста Тернопільська міська рада спільно із видавництвом «Джура» (на умовах співфінансування) презентуватимуть нову книгу про Тернопіль.

У науково-популярному виданні «Тернопіль. Історичні нариси» йдеться про основні віхи розвитку міста — від його витоків до теперішнього часу.

Увагу приділено таким темам: заснування і власники Тернополя; володіння містом Тарновських і Острозьких; бургомістри, старовинні церкви, вулиці; Тернопіль у контексті російської окупації під час Першої світової війни; уродженці міста, які служили в Легіоні Українських Січових Стрільців; Тернопіль в період ЗУНР; Тернопіль під час боїв березня–квітня 1944 року. Особлива увага - сучасним темам: тернопільський Майдан, волонтери, учасники АТО - вихідці із Тернополя та ін.

Видання проілюстроване світлинами та підписами до них трьома мовами (крім української ще англійською та польською).

«У цьому році ми вирішили акумулювати наявні в нас кошти та видати хорошу книгу про місто, - зазначає голова видавничої ради Тернопільської міської ради, секретар ради Віктор Шумада. - В попередні роки гроші на підтримку місцевого книговидання розподілялись на 10-20 авторських книг невеликими сумами. Такі книги були цікавими переважно для окремих категорій читачів. Цьогорічне видання вийде тиражем в декілька тисяч примірників і розраховане на широкого коло тих, хто любить своє місто, цікавиться його історією та живе сьогоденням».

Книгу обіцяють видати у подарунковому форматі, її можна буде презентувати гостям міста.

Вибір читачів за тиждень

Відео