Із 40 запланованих на Тернопільщині уже завершили 29 мікропроектів

На Тернопіллі затвердили до реалізації 40 запропонованих мікропроектів, із 29 уже завершили.

Таких успіхів у нашій області досягли завдяки спільній праці об’єднаних територіальних громад і влади, за підтримки проекту Європейського Союзу і Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

unnamed (14)
unnamed (14)

  • В цьому ми дуже вдало спрацювали, усі проекти уже затверджені. Нещодавно ми приїхали з кластерного семінару, де було багато областей, так гарно і швидко справилась лише Тернопільська область, - стверджує директор департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної держадміністрації Галина Воляник.
  • [embed]https://www.youtube.com/watch?v=rBOMdQEjeEA&feature=youtu.be[/embed]

На Тернопіллі уже завершили перших дві фази цього проекту і наразі триває третя. За цей період у нашому краї вирішили майже 170 проблем, які виникали у громад. Це і ремонти доріг, покращення освітлення і створення нових робочих місць.

unnamed (16)
unnamed (16)

  • Всього за період 1, 2 і 3 фази завершених і в стадії реалізації 169 мікропроектів, це один із кращих результатів по Україні, але це не лише інфраструктурні об’єкти, це не лише економічний компонент, це є 169 вирішених проблем громад, - каже Галина Воляник.
  • unnamed (13)
    unnamed (13)

Додамо, проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» запровадили для підтримки сталого розвитку сільських територій і відродження громад.

unnamed (12)
unnamed (12)

  • Досвід, який набули громади під час реалізації цих проектів, - неоціненний, адже зараз із бюджету до них надходять гроші, і люди вже знають які їх правильно використати, - наголошує Галина Воляник.
  • unnamed (15)
    unnamed (15)

Фото, відео автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео