Депутати Тернопільської міської ради ставлять на місце членів виконавчого комітету?

Міська рада

Депутати тернопільської міської ради хочуть скасувати рішення виконавчого комітету №686 від 02.08.2016р. в частині виділення коштів на ремонт вулиці Чумацької. Відповідний проект рішення  на чергову сесії ТМР підготували голови фракцій ВО «Свобода» Роман Навроцький , «Об'єднання »Самопоміч" Андрій Грицишин та Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Місько.

Зокрема, депутатам не сподобалось, що виконавчий комітет ТМР виділив 5 млн гривень на ремонт дороги до Дальнього пляжу.

Як уже повідомлялось раніше, цю ділянку ремонтують як за рахунок бюджетних коштів так і за гроші благодійників.

На думку депутатів, бюджетні кошти мають бути спрямовані на інші напрямки, що потребують нагального вирішення, зокрема на капітальний ремонт житлового фонду Тернополя.

Натомість, депутати переконані, що дорогу до дальнього пляжу підприємці можуть відремонтувати за власний кошт і отримати від міської ради за це щирі подяки.

Відповідного листа направлено до міського голови Тернополя Сергія Надала.

Найімовірніше, що рішення таки буде прийняте, бо фракції Свобода, БПП і Самопоміч налічують більше, як 50% голосів депутатів необхідних для прийняття рішення в сесійній залі. Більше того, цих голосів, теоретично, вистачить, навіть, якщо міський голова накладе вето на прийняте депутатами рішення.

image-0-02-01-1caa6ea3d71050cc08fe35febf18b0528fce4cee06bf71149d15eecf2b203da7-V
image-0-02-01-1caa6ea3d71050cc08fe35febf18b0528fce4cee06bf71149d15eecf2b203da7-V

Публікуємо проект рішення повністю:

«Навроцький Р.Я., Грицишин А.А., Місько В.В. Про скасування рішення виконавчого комітету в частині ремонту вулиці Чумацької. З метою економії  коштів та виконання більшого обсягу робіт з капітального ремонту об'єктів житлового фонду в 2016-му році, керуючись Законом України «По місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи висновки постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності, міська рада ВИРІШИЛА:
  1. Скасувати рішення виконавчого комітету №686 від 02.08.2016р. в частині виділення коштів на:
- Капітальний ремонт ділянки вул. Чумацької в районі  «Дальнього пляжу» в м.Тернополі, - Капітальний ремонт ділянки вул. Чумацької в районі  клубу «Riverpool» в м. Тернополі.
  1. Зекономлені кошти спрямувати на капітальний ремонт житлового фонду.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності.»

Вибір читачів за тиждень

Відео