Митець з Тернополя показав у замку авторські роботи та картини померлої дружини

У Збаразькому замку відкрилась виставка заслуженого художника України Євгена Удіна та полотен його уже покійної першої дружини Тамари.

На мистецьку імпрезу завітали представники творчо-мистецької групи «Удін і Ко» - заступник директора Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун, приватний підприємець Ігор Воробець та вчитель  образотворчого мистецтва Тернопільської  ЗОШ №4  Галина Кізілова, багато шанувальників творчості Євгена Удіна.

unnamed
unnamed

Працівники Національного заповідника «Замки Тернопілля»  розповіли про творчий шлях відомого митця. Міський голова Збаража Роман Полікровський казав, що йому особливо приємно бути на відкритті виставки «Людини року -2015», надзвичайно талановитого художника Євгена Удіна.

unnamed (7)
unnamed (7)

Лунали приємні слова і від усіх членів творчо-мистецької групи «Удін і Ко». Заступник директора Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун сказала, що Євгена Удіна по праву можна назвати мистецькою візитівкою Тернополя. Адже впродовж багатьох років він гідно презентує це західно-українське місто не лише в Україні, але й далеко за її межами, митець також – визнаний авторитетом для колег в Європі.

unnamed (5)
unnamed (5)

- Щасливий він,  бо міг взяти звичайнісіньку кулькову ручку або ж олівець, і завдяки великому Божому дару, зберегти на папері ту єдину, неповторну мить, яку намагається зловити кожен із нас, та не кожному це вдається. Картини Удіна схожі на поезію. Приглядаєшся до них і бачиш, які вони промовисті, багатопланові, живі. За його роботами можна вивчати географію, архітектуру, історію, релігієзнавство, літературу… Завдяки його картинам можна поринути у світ творчості і натхнення, вишуканості та естетизму, - сказала Галина Федун.

unnamed (6)
unnamed (6)

Поціновувачі художнього мистецтва вважають за честь мати у своїй колекції хоча б одне полотно пана Євгена.

unnamed (2)
unnamed (2)

Є люди, які мають неповторну харизму та особливу ауру. Євген Удін належить саме до таких. Визначальними рисами художника є надзвичайна працьовитість, обов’язковість та скромність. Він творить неймовірно багато в різних жанрах, і в усіх є без сумніву, першої величини. Завжди дотримується слова, не кидає обіцянок на вітер. Всеукраїнська і закордонна слава не запаморочила йому голову, він залишається простим і доступним у спілкуванні.

unnamed (3)
unnamed (3)

Галина Федун подякувала художнику за співпрацю з освітою міста Тернополя, адже саме Євген Удін  - постійний член оргкомітету та співголова усіх художньо-мистецьких пленерів, які організовує  управління освіти і науки Тернопільської міської ради, бере участь у різних методичних заходах, проводить екскурсії на колективних та персональних виставках… Також пані Галина побажала Євгену Удіну , щоб життя ще багато років вело його світлими, творчими стежинками, сповненими міцного здоров’я, успіхів, визнання та щирої вдячності.

Євген Удін провів екскурсію і для посла Бельгії Люка Якобса, який презентував у Збаразькому замку  виставку, присвячену 100- річчю Бельгійського автобронедивізіону в Україні під час Першої світової війни. Переглянули роботи Євгена Удіна і представники Тернопільської обласної державної адміністрації на чолі із головою Степаном Барною, Збаразької райдержадміністрації, районної та міської ради.

На виставці також були представлені і чудові живописні роботи покійної уже першої дружини пана Євгена-Тамари Олексіївни Удіної.

 Орест Сарматський

Фото автора та Галини Федун

 

Вибір читачів за тиждень

Відео