Віра Олександрович

«Я зроблю все, щоб Тернопільський аеропорт був», - Василь Деревляний

аеропорт

20 гектарів землі Тернопільського аеропорту внесли до Державного земельного кадастру (ДЗК) ще у 2012 році через… технічну помилку. Саме це днями визнали у місцевому управлінні СБУ.

Про це «Терену» розповів перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний (якими нині є справи на летовищі, «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

«Уже собі хтось її «застовпив», щоб забудувати»

  • Коли ми всерйоз взялися за відродження летовища, головним питання стало оформлення державного акту на землю, - розповідає він. – Саме тоді і «спливли» оті 20 гектарів, на які вже хтось пред’явив свої права. Розбивши землю на дві частини, хтось думав, що її буде легше забрати. Відтак минулого тижня в обласне СБУ відправили звернення обласної ради. Днями від них прийшла відповідь.

Отже, у цьому документі йдеться: ділянка площею 20 га у межах земель Тернопільського аеропорту внесена до Державного земельного кадастру внаслідок технічної помилки, допущеної через перенесення відомостей про кадастровий номер. Окрім того, в СБУ також встановили: жодних підтверджень про державну реєстрацію правовстановлюючих документів, інших примірних державних актів за вказаним кадастровим номером нікому не видавали. І внесення було, до речі, без прізвища, дати. Мовляв, зробили «на авось» - якщо ніхто не втрутиться, не оскаржить, то ми собі це і заберемо.

  • Із 2012-го це лежить і «червоним» світить, а ніхто не реагує?! Очевидно, хтось таки мав намір рано чи пізно присвоїти цю землю, - припускає пан Деревляний. - Але він не сподівався, що знайдуться ті, кому не байдужа доля Тернопільського аеропорту. Це - комунальне майно і земля! Ми не дозволимо цього вкрасти.

Derevlyanuy
Derevlyanuy

У випадковість присвоєння окремого кадастрового номера такому шматку землі поблизу обласного центру політик не вірить.

  • Ми ж знаємо, яка там земля дорога. Напевно, вже собі хтось її «застовпив», щоб набудувати там будинків, - додає політик.

«Ми вчасно все помітили і встигли зупинити»

Лист, що надійшов із СБУ, дозволяє обласній раді завершити процес виготовлення державного акту на право власності на землю аеропорту, а також продовжувати роботи із відновлення його повноцінної діяльності.

  • Як кажуть: «Моськи гавкають, а караван іде! – наголошує Василь Деревляний. Сучасний діючий аеропорт – це візитівка європейського процвітаючого міста. І ми від цієї ідеї не відступимося. А той, хто нічого не робить, чомусь думає, що інший, який за це взявся, щось мріє вділити собі. Ось тому я чітко сказав на минулій сесії: «Якщо хтось знайде якісь порушення, кажіть! Тоді я відразу піду». Наголошую: якщо я за це взявся, то зроблю все, щоб аеропорт був.

Над товстезною папкою, за його словами, уже працювали фахівці Держгеокадастру, управління архітектури та інших структур. Усе для того, щоб усі нюанси були враховані і не дали згодом жодного приводу оскаржувати те чи інше рішення.

  • Ми вчасно все помітили і встигли зупинити, - додає пан Деревляний. – Окрім того, на минулій сесії виділили понад 900 тисяч на виготовлення проекту новітнього паркану, завдовжки 4 км – на межі із кооперативом «Форсайт». Загалом потрібно 1 млн 800 тисяч гривень. Уже є 80 тисяч на проект реконструкції даху аеровокзалу.

До речі, обласна рада також ліквідовує борги у зарплаті працівникам аеропорту. На додачу, їх відправляють на стажування  у Львівському аеропорту за своїм фахом.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео