Орест Сарматський

Агро-новини 12 серпня

липоле07

Новини аграрного сектору

Тваринництво переходить від антибіотиків на вакцини

 Сільське господарство відмовляється від антибіотиків на користь вакцин, повідомляє ffin.ru.

Цей процес йде швидко під тиском регуляторів у галузі охорони здоров'я, екологів і споживачів. До 2020 р. ринок вакцин для тваринництва зросте до $7,2 млрд у порівнянні з $5,5 млрд у 2010 р. Це значна частина доходу всієї індустрії вакцин, яка до 2020 р. виросте до о $55 млрд, за прогнозом TechNavio. Однак перехід до вакцин — це не просто зміна одного препарату на інший, а зміна самого принципу отримання доходу. Цю різницю потенційним інвесторам необхідно розуміти.

12081
12081

Тваринництво споживає більшу частину вироблених у світі антибіотиків, наприклад, у США — до 80% від загального виробленого обсягу. Без антибіотиків масове вирощування здорових тварин і виробництво безпечних продуктів неможливе. Однак широке поширення антибіотиків порушує рівновагу екосистем і викликає появу суперштамів — інфекцій, які не бояться навіть найпередовіших антибіотиків. За приблизними оцінками, від суперштамів у світі щорічно вмирає 700 тис. осіб і це число зростає.

Фермери зазвичай не хочуть відмовлятися від антибіотиків, тому що ці препарати дешеві і прості у використанні. Однак нові жорсткі правила щодо використання антибіотиків і їх вмісту у продуктах змушують сільгоспвиробників переходити до вакцинації.

Переваги вакцин у тому, що ін'єкція робиться тварині одноразово, немає необхідності постійного застосування антибіотиків, а підсумковий продукт антибіотиків не містить. Однак антибіотики широкого спектру дії попереджають безліч інфекцій відразу, тоді як у випадку з вакцинами потрібні складні «коктейлі» для боротьби з декількома патогенами.

Українських фермерів запрошують презентувати свою продукцію на міжнародній виставці

Восени, 4-6 вересня, у Лондоні (Велика Британія) відбудеться престижна міжнародна виставка «Speciality & Fine Food Fair 2016». На заході вперше презентуватимуть українську сільгосппродукцію для європейських покупців, повідомив директор департаменту економічної політики Роман Филипів, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

12082
12082

«Участь українських сільгоспвиробників у цьому престижному заході може бути початком масштабної співпраці, яка підвищить світовий імідж України. Це сприятиме росту рівня конкурентоспроможності української продукції у різних країнах, а також розвитку малих і середніх фермерських господарств та інфраструктури села», — зазначив Роман Филипів.

Аграрії не вірять у державну підтримку — Марчук

 Аграрії не дуже довіряють будь-яким пропозиціям, за якими їм щось виплачуватимуть безпосередньо з бюджету, заявив заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук, пишуть «ФАКТИ. ICTV».

«Чому не довіряють? Практика показує, що у нас прямі дотації ніколи не платилися у повному запланованому обсязі», — зазначив він.

12083
12083

За його словами, повернення спецрежиму ПДВ дасть змогу аграріям акумулювати обігові кошти на власні виробничі потреби.

«Повернення спецрежиму ПДВ, який ефективно діяв з 1998 до 2016 р. – найкращий варіант підтримки сільгоспвиробників. Адже запланована на 2016 р. бюджетна підтримка в розмірі 50 млн грн на пільгове кредитування і 300 млн грн на підтримку тваринництва – це взагалі нічого у масштабах нашої країни», — додав Денис Марчук.

Вибір читачів за тиждень

Відео