За добу одразу з трьох автомобілів поцупили акумулятори

017ccb0cf4

Знову активізувалися крадії автомобільних акумуляторів. Одразу три такі крадіжки сталися в Збаражі. Власники залишили свої авто «ночувати» біля під’їздів і вже згодом констатували пропажу. Що характерно – акумулятори зникли з автомобілів вітчизняного виробництва – «ВАЗ», «ЗАЗ», не обладнаних засобами сигналізації.

Крадіжки акумуляторів викликані досить банальними причинами. Перш за все, окремі автовласники, чий акумулятор вийшов із ладу, а коштів на новий немає або ж витрачати їх зовсім не хочеться, вдаються до «найлегшого» шляху розв’язання своїх негараздів – придбання вживаних акумуляторів, в багатьох випадках – з сумнівним минулим. Інше пояснення, озвучене «кмітливими» злодюжками, – це вартість серцевини зарядного блоку, який годиться як для продажу, так і здачі «на метал». За допомогою нехитрих інструкцій умілі ділки плавлять внутрішні металеві решітки, в результаті отримуючи свинець. Хоча кошти, виручені від цієї справи, є незначними, але і їх «видобуток» не вимагає напруженої праці.

Працівники поліції постійно інформують та застерігають громадян про зловмисників, що викрадають із автомобілів акумуляторні батареї та цінні речі, які так необачно залишають водії в салонах авто. Дана інформація періодично надається до редакцій ЗМІ, розміщується на Інтернет-ресурсах. На превеликий жаль необачність громадян призводить до нових злочинних посягань.

Шановні автовласники, не нехтуйте безпекою вашого майна! Пам’ятайте, що необхідними заходами убезпечення від можливих крадіжок є: обладнання автомобіля сигналізацією; надійне замикання дверей автомобіля та капоту; паркування автомобіля в людних місцях, на освітлених, захищених ділянках, по можливості – в місцях, де встановлено відео спостереження; якщо авто знаходиться у вас на подвір’ї, подбайте про необхідну охорону, щоб небажані гості не зупинили роботу ваших «залізних коней».

Збаразьке відділення поліції Підволочиського відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео