Віра Олександрович

«Єдине вікно» на Тернопільській митниці зменшить витрати для бізнесу (фото)

Митниця

Про втілення принципу «Єдиного вікна» радилися на Тернопільській митниці.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області (про діяльність Тернопільської митниці,  «Терен» писав докладно ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Кожен присутній мав змогу висловитися

Керівництво митниці провело робочу зустріч із представниками державних контролюючих органів Тернопілля. На захід запросили представників Головного управління Держпродспоживслужби, Державних екологічної та фітосанітарної інспекцій в області, а також спеціалістів від Тернопільського пункту державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті.

  • Триває системне реформування митниці. Воно передбачає подолання корупції, боротьбу із контрабандою і порушенням митних правил, автоматизацію роботи митних сервісів, спрощення митних процедур, вдосконалення митних відносин з іншими державами тощо, - каже в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Черговим кроком у цьому напрямку є запровадження автоматизованої системи митних послуг «Єдине вікно».

Зустріч носила важливий суспільно-економічний характер. Кожен присутній мав змогу обговорити проблемні питання, які виникають у результаті обговорень нової постанови Кабміну щодо реалізації принципу «єдиного вікна».

Принцип «Єдиного вікна» значно прискорить операції

Нагадаємо, із 1 серпня 2016 р. набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 25.05.2016 р. за №364 «Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю, якою впроваджено систему інформаційного обміну між митницями ДФС, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації».

  • Принцип «Єдиного вікна» значно спростить і прискорить зовнішньоекономічні операції, адже тепер в органів контролю буде лише 4 години на ухвалення рішення про здійснення відповідного виду контролю, - підкреслює фахівець. - А також це зменшить витрати для бізнесу і корупцію, бо в органів контролю буде значно  менше можливостей для маніпуляцій.

Після зустрічі спеціалісти відзначили високу результативність співпраці митниці та контролюючих державних служб у рамках оперативного і безперебійного здійснення митного контролю та оформлення товарів на території Тернопільської області. До того ж, усі отримали відповіді на питання щодо нової постанови.

нарада
нарада

Фото, надані Відділом організації роботи Головного управління ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео