Орест Сарматський

Агро-новини 15 серпня

липоле10

Новини аграрного сектору

У Казахстані овочі і фрукти вирощуватимуть у ярусах

Центр обслуговування інвесторів м. Алмати (Казахстан) проводить переговори з голландською компанією Staay Food Group щодо відкриття інноваційного тепличного комплексу на території міста, повідомили в управлінні підприємництва та індустріально-інноваційного розвитку м. Алмати, пише «АПК-інформ: овочі і фрукти».

15081
15081

Представники європейської сторони розповіли про наміри вирощувати повний асортимент фруктів і овочів у м. Алмати. За їхніми словами, інноваційність проекту полягає у тому, що тепличний комплекс не вимагає великої території: овочі та фрукти будуть вирощуватися у кілька ярусів.

Пілотні земельні онлайн-торги відбудуться восени

Держгеокадастр завершує розробку платформи для проведення електронних земельних аукціонів, пише прес-служба Держгеокадастру.

Пілотні онлайн-торги можуть відбутися уже у вересні.

«Фахівці Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру завершують підготовку до проведення першого електронного аукціону з продажу земельних ділянок. При розробці онлайн-платформи застосовано технологію blockchain, яка на сьогодні визнана однією з найбільш прогресивних у частині захисту та збереження даних», — сказано у повідомленні.

15082
15082

До розробки програмного забезпечення залучені експерти Innovation and Development Foundation, які впроваджували подібну систему у Грузії, а також брали участь у створенні системи ProZorro. Співпраця відбувається у рамках підписаного Меморандуму про розвиток та імплементацію системи децентралізованих електронних онлайн-аукціонів.

«Передбачено, що в режимі реального часу безперервно і відкрито для необмеженого кола осіб буде здійснюватися збір, візуалізація та зберігання інформації про об’єкти аукціонів, проводитися авторизація учасників аукціонів, а також надання, зіставлення і прийняття цінових пропозицій (ставок) учасників аукціонів. Для відпрацювання механізму в липні були проведені тестові торги з віртуальною земельною ділянкою, які підтвердили коректне функціонування системи», — зазначається у повідомленні.

Аграрії семи областей України завершили жнива

Сім областей України уже завершили жнива, повідомив в інтерв’ю «ТРК «Київ» директор департаменту землеробства та технічної політики в агропромисловому комплексі Володимир Топчій, пише прес-служба Мінагропроду.

«Завершено збирання ранніх зернових у Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Херсонській Вінницькій та Полтавській областях», — зазначив він.

За його словами, найбільший вал зерна намолотили у Одеській області — 3,8 млн т, Вінницькій – 3 млн т, Харківській – 2,6 млн т, Запорізькій – 2,5 млн т, Дніпропетровській – 2,4 млн т та Миколаївській – 2,3 млн т», — сказав Володимир Топчій.

«На 11 серпня валовий збір зернових культур та зернобобових склав 37 млн т. На відповідну дату минулого року було 35 млн т. Відповідно показник урожайності наразі 39 ц/га, минулорічний показник 36 ц/га», — зазначив директор департаменту землеробства.

15083
15083

Як повідомив Володимир Топчій, валовий збір зерна у 2016 р. в Україні очікується у межах 61 млн т.

«Це повністю задовольнить внутрішні потреби та продовольчу безпеку держави, також збережеться хороший потенціал ресурсів для поставки на зовнішній ринок», — додав посадовець.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео