Оксана Бучко

У Тернополі визначились із претендентами на учнівську стипендію

unnamed (2)

Список претендентів на іменні учнівські стипендії затвердили на засіданні комісії з питань освіти та науки 15 серпня. Уже з вересня 51 учень зможе отримувати іменні стипендії, а також один «кращий» учень із кожної школи.

Розмір стипендії згідно проекту – 300 грн в місяць. Переможців та остаточну суму винагороди затвердять на сесії міськради 19 серпня.

unnamed (1)
unnamed (1)

- Кожна номінація є іменною, - говорить ініціатор проекту депутат міської ради Володимир Місько. - Ми даємо школярам приклад для наслідування відомих земляків. Окрім базових дисциплін, є номінація ім. В. Лучаківського – кращого учасника учнівського самоврядування. Загалом, нагороди даватимуть за постійну працю під час навчання. Це мотивуватиме учнів вчитись кожного дня, а не лише в кінці семестру.

unnamed
unnamed

Визначали претендентів серед учнів до 10-го класу включно за результатами минулого навчального року. На комісії запропонували виділити різні суми стипендій, згідно досягнень учня.

- Кожна номінація матиме трьох  переможців, - розповідає начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк. – Буде логічно, якщо розмежувати ці місця у сумі нагород. Адже є діти, які перемогли на всеукраїнському рівні, а є такі, що на місцевому.

Кошти на стипендії виділятимуть з міського бюджету.

Фото автора і з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео