Хліба і видовищ: чим знакова Тернопільщина

picture_ternopil_3308_p0

Які тільки якості не приписували нашому регіону. Мовляв, Тернопільщина – магніт для інвестицій, це житниця України, туристична перлина і так далі. Та все це нудно та нецікаво.

Креативну характеристику кожній з областей України нещодавно підготував портал BusinessViews. Видання розповіло, у якій області найдешевші яйця, де вирощують найбільше картоплі і де найбільше виставок, пише reporter.

Власне остання характеристики і стосується Тернопільщини. За даними порталу, протягом 2015 року їх на території області відбулося аж 857. Чим саме хизувалось Тернопілля, видання не повідомляє. Та очевидно, що мова йде не тільки про мистецькі події. Сюди відносяться і традиційні виставки фіалок, голубів, породистих котів, сільськогосподарської техніки та продукції. Одним словом, тернополян хлібом не годуй, лиш би на щось подивитись дали.

А ось наші сусіди львів’яни лідирують у плані екскурсійної діяльності. Протягом минулого року у місті замовлено майже 12 тис. екскурсій. При чому, здійснюють їх виключно атестовані екскурсоводи, які офіційно сплачують податки у міську казну. Тож є підстави вважати, що свій потенціал львів’яни використовують значно ефективніше, ніж тернополяни.

picture_lviv_3301_p0
picture_lviv_3301_p0

Сусідня Івано-Франківщина відзначилася вирощуванням свиней. Тут цей бізнес працює краще, ніж в інших регіонах країни. Хмельниччина – лідер з вирощування сої, а Чернівеччина – цукрового буряка. Як бачимо, попри те, що Тернопільщину називають аграрним краєм, по показниках сільського господарства наші сусіди виявились далеко попереду.  А поки вони зароблятимуть на своєму потенціалі, ми будемо милуватися виставками народних ремесел і збагачуватися духовно…

picture_chernivtsi_3314_p0
picture_chernivtsi_3314_p0

picture_ivano-frankivsk_3296_p0
picture_ivano-frankivsk_3296_p0

picture_khmelnytsk_3311_p0
picture_khmelnytsk_3311_p0

 

Вибір читачів за тиждень

Відео