Оксана Бучко

Несподівані страви на Спаса готують тернополянам ресторатори

Книдлики, бургери з яблуками і маком, журик та бігус, пампушки з конопляним насінням, паляниці з медом  та печеня по-грузинськи чекатиме тернополян на Галицькій дефіляді, яку проведуть 20-21 серпня. Приурочили фестиваль до свята Спаса. Змінили цього разу і місце локації - дефіляда відбудеться у ресторані «Хутір».

- Зможемо нагодувати до трьох тисяч чоловік, - каже один з рестораторів Ігор Мамус. – Ресторан «Хутір» відкрили на свято Спаса – 48 років тому. Отож матимемо подвійну нагоду для святкування.

unnamed (28)
unnamed (28)

На території ресторану облаштовують сцену, де виступатимуть гурти. У подальшому це буде місцем проведення інших подій Тернополя, які перенесуть із парку Шевченка.

- Зустрічатимемо гостей о 16:00 з троїстими музиками зі Скалату, - каже власник «Хутора» Петро Литвин. – Вхід безкоштовний. Добратись до нас можна теплоходом. Безкоштовні квитки на нього роздаватимуть на набережній біля причалу.

unnamed (25)
unnamed (25)

Гості свята зможуть відвідати виставку дідухів, килимів, живописних робіт. Також для них будуть дефілювати у борщівських сорочках з колекції пана Гросуляка (о 20 год, - прим. авт.). Для дітей діятиме ігровий майданчик.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZjNRnefQ4ls&feature=youtu.be[/embed]

Музичний фон зроблять львівські гурти «Гримить» та «Гич-оркестр» ,а також музики з Бережан , Ігровиці та Настасова.

Окрім ресторану «Хутір»,  частуватимуть гостей заклади - «Коза», «Старий млин», «Тернопільська кнайпа», «Чумацький шлях», «Заратустра» та інші.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео