Субвенцію в Тернополі досі не використали

unnamed (31)

Інфраструктурні проекти невдовзі реалізують, адже об’єднані громади мають більше 1000 інфраструктурних проектів, які реалізуватимуть за підтримки держави.

Станом на 15 серпня до Мінрегіону України надійшло вже 1034 заявки від 156 об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації проектів, на які подано заявки, становить близько 846 млн грн.

Щоправда Тернопіль досі має залишок невикористаної субвенції на суму 16,1 млн грн. Чи в місті і області все так добре, чи то просто чиновники не вміють використовувати гроші належним чином?

Вже на даний момент експертною комісією при Мінрегіоні погоджено 940 проектних заявок, майже на 773 млн грн.

На відміну від об’єднаних громад Тернополя, об’єднані громади Вінницької, Донецької, Закарпатської, Кіровоградської, Миколаївської та Сумської областей подали заявок на 100 % виділених їм коштів субвенції.

А ось від Київщини, як і від деяких наших громад, проектних заявок все ще не надходило.

Як повідомлялося раніше, об’єднані громади готові реалізувати майже 1000 інфраструктурних проектів за підтримки держави.

Варто нагадати, що у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою, в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн - для найбільшої.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео