Жіночому клубу «Гармонія» - п’ять років

unnamed

Жіночому клубу «Гармонія», що діє при гендерному центрі Тернопільського міськрайцентру зайнятості, виповнилося п’ять років. Це один із перших клубів, організованих у службі зайнятості України. Його мета – допомогти безробітним жінкам професійно самореалізуватися, чітко сформувати професійні інтереси, посприяти їм в особистісному зростанні, розвивати в них психологічні якості успішної жінки.

Формат діяльності «Гармонії» кардинально відрізняється від загально-прийнятих стандартних підходів у державних організаціях. Адже теми засідань пропонують самі безробітні, тобто мова йде про все, що стосується  життя жінки, починаючи від здоров'я, краси та закінчуючи подоланням внутрішніх бар'єрів, порадами для досягнення успіху в кар'єрі.

Серед цікавих тем, які обговорювалися у клубі: «Тримай курс на успіх!», «Подолання невпевненості та підвищення власної самооцінки», «Вихід за рамки комфортної зони, або як позбутись страху перед невідомим», «Вплив емоційного інтелекту на успіх людини», «Фінансова грамотність жінки», «Золоті закони партнерства у професійних стосунках», «Хенд-мейд - шедеври своїми руками», «Соціальні гарантії, кар'єра, працевлаштування жінок США - досвід очима професіонала», «Будь красива та здорова» тощо.

Відповідно до тематики засідань у «Гармонію» запрошують представників малого та середнього бізнесу, громадських, державних організацій, відомих та активних жителів Тернополя. Зокрема, серед гостей були: чемпіонка світу з пауерліфтингу, призер чемпіонатів Європи з жиму лежачи Ліля Проць, віце-чемпіон світу та Європи з фітнесу, віце-чемпіон Європи з жиму лежачи, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України Віктор Мацикур, історик за фахом та графолог за покликанням Дмитро Штокалюк, волонтер «Корпусу Миру» Селіс Веллер, науковець Леся Колінець, представниця творчої майстерні «АРТ-Колесо» Антоніна Кутрань, професійний тренер тренажерного залу Надія Максимюк, майстер-перукар міжнародного класу Оля Гондз, учасник телевізійного шоу «Майстер-шеф» Віталій Барилко, лікар Людмила Вонс, психолог Любов Медведь, екстрасенс Роман Шептицький.

Тісною є співпраця клубу з Тернопільським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації «Молодіжний центр працевлаштування», МЖК «Відродження нації», благодійним фондом «Дар життя», обласною Асоціацією жінок, міською організацією Товариства Червоного Хреста України, громадською організацією «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» та іншими.

Загалом за п'ять років діяльності в «Гармонії» відбулося 59 засідань, участь у яких взяли понад 700 безробітних жінок.

Вибір читачів за тиждень

Відео