Штаб Самооборони майдану Тернопільщини можуть закрити

musihina

Центр волонтерської допомоги бійцям АТО - Самооборона Майдану Тернопільщини працює у нашому місті уже понад два роки. Однак найближчим часом його можуть закрити.

Основною причиною такого кроку волонтери називають байдужість людей. Адже, якщо ще 2 роки тому люди допомагали і приносили допомогу, то тепер волонтери мають самі працювати, аби заробити гроші і хоч якось допомогти воякам АТО.

- Чесно кажучи, якщо говорити про допомогу, яку надавали громадяни: приносили якісь там кошти і речі, то такого немає вже дуже давно. Більше року наш волонтерський корпус заробляв сам, щоб надавати допомогу. Це була добра воля практично двох людей, - каже активістка Лілія Мусіхіна.

p1300754
p1300754

Люди, які зараз працюють у Центрі волонтерської допомоги бійцям АТО - Самооборона Майдану Тернопільщини, на межі бідності. Оскільки уже два роки працюють тільки на благо наших земляків, які воюють на Сході України. Жодної гривні активісти не взяли собі.

- Сьогодні ми розуміємо, що продовжувати працювати, заробляти і віддавати ми вже не можемо. Оскільки працювали ми справді чесно. І все, що заробляли, віддавали до останньої копійки. Наші сім’ї доведені вже практично до межі бідності, - наголошує Лілія Мусіхіна.

Мало того, що люди не допомагають, вони ще й пускають плітки, які неприємно відбиваються на самих волонтерах.

- Дуже підкошує те, що, коли віддаєш себе, практично без останку, людям, то потім читаєш, що мені там хтось купив хату за Тернополем, чи про те, що в мене вілла на Маямі. Люди – це брехня. Всі знають, де я живу, в яку школу ходять мої діти, і в чому я одягнута, - скаржиться активістка.

Лілія Мусіхіна підсумувала: потрібно думати не тільки про хлопців, які зараз у зоні АТО, а і про власних дітей, які уже майже 2 роки не бачили батьків.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео