Оксана Бучко

Тернопіль: Перенапруга у будинку – через несправний кабель, ЖЕК шукає винних

Компенсацію за спалені від перенапруги електроприлади мешканцям Лучаківського, 2 не обіцяє ні ЖЕК, ні міськрада. Причина такого випадку – у несправному кабелі, який свого часу через економію коштів склали з трьох частин. Замінювати його не береться жодна установа, адже винними вважають власників будинку.

- Це кооперативний будинок, який 25 років тому збудував «Агробуд» для своїх працівників із їх пайовою участю, - пояснює директор ЖЕКу № 13 Роман Савула. – Про його несправний кабель знав РЕМ, тому не взяв цей будинок на баланс. Ми можемо ремонтувати кабель, але його заміну нам ніхто не оплатить.

unnamed (4)
unnamed (4)

Відтак, працівники ЖЕКу після випадку перенапруги обладнали додатковий тимчасовий кабель. Єдине, що порекомендували мешканцям – щоб ті не включали електроприладів, які тягнуть багато світла.

unnamed (3)
unnamed (3)

- Я був головою кооперативної ради, коли будували дім, - каже голова ОСББ, в яке входить даний будинок, Ярослав Бригідир. – У мої обов’язки входило контролювати процес будівництва, щоб люди отримали житло. За якість матеріалів я не відповідав. Якщо шукати сьогодні винних, повертаючись на 25 років назад, то потрібно піднімати документи і дивитись, хто виконував такі функції. А ЖЕК взяв цей будинок на баланс, тому повинен вирішувати такі питання.

Мешканці будинку уже подали звернення до мера, прокурора, начальника управління ЖКГ, депутата міськради Віктору Генсеруку. Офіційних відповідей ще немає.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео