Діти із родин учасників АТО поїхали у Литву

20 дітей, батьки яких побували у зоні АТО поїхали на відпочинок у Литву. Триватиме поїздка до 28 серпня.  Діти перебуватимуть у Тауразькому повіті, а саме у містах Юрбаркас, Шилале, Пагетяй та Клайпеда. Гроші на поїздку спонсорує литовська сторона, із обласного бюджету оплатили лише дорогу.

unnamed (10)
unnamed (10)

  • Кошти меценатів, основні видатки наші пов’язані із транспортуванням доїзду дітей, все решту – приймаюча сторона, - каже голова обласної держадміністрації Степан Барна.
Цього року понад 300 дітей із родин учасників АТО уже побували за кордоном. Загалом, в області таких дітей є понад 680.
  • Протягом останнього року ми оздоровили за кордоном приблизно 300 дітей учасників учасників АТО і загиблих героїв Тернопільщини. Одночасно в нас список сформований на 680 дітей які можуть відвідати ту чи іншу країну, - додає Степан Барна.
Проект із відправки дітей учасників АТО на відпочинок за кордон триває уже другий рік поспіль, торік малеча відвідала Польщу, Хорватію і Грузію,  цьогоріч Угорщину, Хорватію і Литву.

unnamed (12)
unnamed (12)

  • В минулому році ми розпочали процес оздоровлення дітей за кордоном, 300 дітей уже побували за кордоном у таких країнах, як Польща, Сербія, Хорватія і Грузія. Поїзди є туристичного характеру, - розповідає заступник директора Тернопільського обласного центру сім’ї, дітей і молоді, Тетяна Четвертак.
Степан Барна додав, що цей проект із відправки на відпочинок дітей учасників АТО із Тернопільщини за кордон планують проводити і наступного року.   Фото автора  

Вибір читачів за тиждень

Відео