Тернополян заспокоюють: ситуація на Малашівському сміттєзвалищі не критична (фото, відео)

IMG_9005

Вже другий день поспіль тривають розмови про пожежу на сміттєзвалищі в Малашівцях - одні заявляють що це підпал і впевнені, що він лише поверхневий, а інші б'ють тривогу.

Сьогодні в приміщенні Тернопільської ОДА відбулася нарада, на якій були присутніми начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, представник ТМР Владислав Стемковський, голова Тернопільської ОДА Степан Барна та начальник управління екології та природніх ресурсів Орест Сінгалевич. Вони дали вичерпну відповідь на усі питання, які зараз так хвилюють мещканців Тернополя та його околиць:

  • Ми всі знаємо, що останні декілька днів предметом дискусії є обговорення того, що ж насправді відбувається на Малашівському сміттєзвалищі. Це питання стало предметом висвітлення загально-національних засобів масової інформації, - веде мову Степан Барна. – Для нас дуже важливо, що станом на сьогоднішній момент пожежа спільними зусиллями ДСНС за участю органів державної влади та екологічних служб була погашена. Проблем з експлутацією сміттєзвалища на сьогоднішній момент немає.

IMG_9021
IMG_9021

Віктор Маслей, начальник управління ДСНС України у Тернопільській області зазначає:

  • Так, дісно, 16 серпня 2016 року, орієнтовно у 19 годині 25 хвилин ми отримали повідомлення від чергового ТМР про пожежу на Малашівському сміттєзвалищі. Виїздом на місце пожежі наших підрозділів, а також оперативної групи було встановлено те, що горить не санкціоноване стихійне сміттєзвалище, яке розташоване за межами полігону. Горіння здійснювалося в пяти точках на території цього стихійного звалища, що говорить про характер невипадковості цієї пожежі.

Орієнтовно в 22-й годині відкрити джерел пожежі не було, запевняють тернополян.

  • Було лише тління, яке не могло нести загрози у навколишнє середовище. До 6-ї ранку на місці події чергувала оперативна група Тернопільського міського відділу, а на другий день, 17 числа мною було прийняте рішення про повторне залучення підрозділів. Також від ТМР було залучено інженерну техніку, залучили велико-габаритні транспортні засоби для перевезення води з Тернопільського молокозаводу, ємність яких більше 20 тон. Здійснювалася рекультивація, просипка та проливка цього стихійного сміття.

На даний час причин для паніки немає, оскільки горіла суха стерня, яка знаходилась поблизу полігону, і поступово ця пожежа перекидалася на сміттєзвалище. Пожежа була поверхнева і зараз її ліквідовано.

завантаження (3)
завантаження (3)

завантаження (2)
завантаження (2)

завантаження (1)
завантаження (1)

завантаження
завантаження

[embed]https://youtu.be/59P-z_OfGmk[/embed] [embed]https://youtu.be/E3Nv5_uAV_0[/embed]

Фото, відео автора та з офіційних джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео