Життя в наметах, добування вогню та їжі та майстер-клас від спецназівця – благодійники влаштували дітям триденний пікнік (фото)

9

З 12 по 14 серпня 2016 року благодійним фондом «Фонд Добрих людей» та ІТ-компанією Svitla Systems було організовано черговий спортивно-патріотичний табір для дітей, що опинились у складних життєвих обставинах.

Триденний табір проходив в с. Денисів Козівського району Тернопільської області, де у перший день діти освоювали вміння розкладання наметів та як споруджувати накриття у екстремальних умовах та, що потрібно мати з собою якщо іти у похід або у разі надзвичайної ситуації.

1
1

6
6

7
7

На другий день учасники освоювали базові навики самозахисту, та разом із колишнім спецназівцем освоювали навики добування їжі у лісі та вчилися розпізнавати отруйні і поживні рослини також розпалювати вогнище без традиційних нам речей.

10
10

3
3

2
2

В останній день діти вчилися добувати воду шляхом конденсату, фільтрували та очищували, щоб зробити придатною для пиття.

«Мені дуже сподобалося добувати вогонь, ночівля у наметі, добування їжі та приємний колектив, мені цей табір запам’ятається на все життя» - учасниця заходу Роксолана (13 років)

11
11

4
4

«Ми будемо організовувати подібні табори, бо це потрібно нашій молоді . Діти повинні змалку навчатися подібним речам, щоб у майбутньому бути готовим до надзвичайних ситуацій» - сказав Керівник тернопільського представництва фонду та організатор табору Бойко Павло .

Особлива подяка ІТ-компанії Svitla Systems за допомогу в організації цього заходу.

Вибір читачів за тиждень

Відео