Оксана Бучко

На ТEDx тернополянам відкриють двері у світ ідей та активності

unnamed (9)

Період економічної кризи має одну перевагу – він може дати життя найефективнішим ідеям розвитку. Негативний сьогоднішній імідж українських міст має шанс зрости. Для цього потрібно почути і зрозуміти  креативних сміливців або як ще їх називають серед населення – «диваків».

Такі створювачі ідей насправді живуть і вперто креативлять серед морально-стурбованої більшості нашого населення. Ці «диваки» приїдуть 1жовтня у Тернопіль  на конференцію TEDx, щоб навчити людей шукати та втілювати в життя свої маленькі ідеї.

unnamed (10)
unnamed (10)

Те, що закликам спікерів варто вірити і пробувати втілювати теорію на практиці, показує досвід нью-йоркських реформаторів групи Urban Omnibus. Вони в розпал економічної кризи  пішли в народ з ідеями. Згодом провели відкритий конкурс і обрали 50 найбільш практичних та перспективних. Саме з того часу в Нью-Йорку діляться майном, розвивають міське фермерство, спілкуються про долю свого міста та виробляють власну енергію.

Втілювати подібні ідеї у Тернополі навчав свого часу місцеву молодь один із спікерів TEDxTernopil Іван Омелян – сьогодні керівник у Відкритому університеті реформ, коуч в International Republican Institute (IRI), тренер з комунікацій.

- Я пам’ятаю свій перехід із життя «просто студента» до світу громадської активності, - розповідає ліцензіат конференції TEDxTernopil Марія Загірська. – Цей світ переді мною і ще багатьма «просто студентами» відкрив Іван Омелян. Він переконаний, що змін не прагнуть, їх створюють. І на конференції розкаже саме про те, з чого варто розпочинати.

Марія - ліцензіат події TEDx, а отже -  натхнення від проектів Івана Омеляна не завершується. Ці заходи були початком великого і нового для багатьох студентів Тернопільських вишів. Тепер настала черга отримати початок для кожного охочого у Тернополі змін.

1 жовтня стане для Тернополя особливим днем. Це час, який можна провести з користю для себе та для міста.

Тема конференції - Сценарії розвитку малих міст. На зустріч з великими ідеями TEDxTernopil запрошують тернополян за адресою: вул. Івана Франка 8, «Палац Кіно». Заздалегідь придбати квитки можна придбати за посиланням: https://goo.gl/w0Z7TE.

До речі, конференція TEDx славиться лекціями (TED Talks), які охоплюють технології, розваги, дизайн, природничі науки, мистецтво, освіту, культуру, бізнес, глобальні проблеми та сталий розвиток — широкі сфери тем, що разом формують наше майбутнє.  Мета події — об’єднати новаторів, що готові ділитись власними і сприймати інші ідеї, сприяти взаємному розвитку та натхненню, а також ініціювати дискусії на суспільно важливі теми. Почали цей проект в Америці, зараз популярності набув в усьому світі.

Фото TEDxTernopil

 

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео