Після публікації на «Терені», перевірили, чи дійсно в Тернополі транслювали телеканал «Росія»

unnamed-22-2

Як згадувалось раніше, постійний читач  надіслав фото, на якому видно, що в приміщенні ТРЦ «Подоляни» під логотипом забороненого телеканалу транслюють мультфільм про Машу та Ведмедя. Після чого про даний випадок у соціальних мережах говорили масово.

- Через деякий час до торгово-розважального центру навідались поліцейські з представником Національної ради в Тернопільській області та посадовими особами, щоб здійснити перевірку даної інформації. І як виявилось, ретрансляції російського телеканалу не було, - про це розповів представник національної ради в Тернопільській області, заслужений журналіст України Михайло Зубик.

Мультфільм, який показували у «Подолянах» був записаний на флешку адміністратором одного з закладів громадського харчування, а логотип телеканалу був всього лише на одній із серій російського мультфільму.

PM617image003
PM617image003

Під час візиту правоохоронців з керівництвом та представниками закладу було проведено роз’яснювальну бесіду щодо недопущення подібних випадків у майбутньому. Крім того, поліцейські  спілкувалися з генеральним директором ТРЦ «Подоляни» Михайлом Ібрагімовим, який в свою чергу, запевнив, що з орендарями буде окрема розмова.

«Поліція та представники Національної ради у справі очищення інформаційного простору  держави регулярно здійснюють моніторинг кабельних комунікацій, та внутрішніх мереж у готелях, місцях масового відпочинку та оздоровлення – щодо наявності в них російських телепрограм, - розповідає старший інспектор Тернопільського відділу поліції Андрій Родзоняк. - У разі виявлення фактів протиправної діяльності ми інформуємо Національну раду для застосування нею до порушників передбачених чинним законодавством санкцій, а також у рамках правового поля самостійно вживаємо заходів реагування», - пишуть на сайті ГУНП в Тернопільській області. Фото з npu.gov.ua
 

Вибір читачів за тиждень

Відео