Віра Олександрович

Тернопільським підприємцям дають підказки через Інтернет

unnamed (9)

Для зручності платників податків у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР) із липня запровадили новий розділ «Ставки податків і зборів».

Він функціонує на веб-порталі ДФС, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Новий розділ створили для зручного пошуку та аналізу інформації про ставки загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску, оподаткування товарів, залежно від обраного митного режиму, - уточнюють фахівці. - Отримати необхідну інформацію суб’єкти господарювання можуть оперативно у будь-який час.

Крім того, у ЗІР функціонують розділи: «Необхідно знати», «Актуальні запитання», «Останні зміни в законодавстві», «Інтерактивна мапа». Це дозволяє оперативно та у зручній формі отримувати актуальну інформацію про зміни у податковому, митному та іншому законодавстві, контроль за додержанням якого покладений на ДФС.

  • За допомогою цих сервісів користувачі також можуть дізнатися про терміни подання звітності і сплати податків/зборів, користуватися можливістю покрокового пошуку інформації, розміщеної в інтерактивних мапах за напрямами: «Митна справа», «Єдиний соціальний внесок» та «ПДФО», а також - здійснювати перегляд 10 найактуальніших запитань, із якими платники податків найчастіше звертались до Контакт-центру за попередній день, - кажуть у податковій. – Окрім того, там є відповіді на них.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Якщо платник не отримав необхідної інформації або має додаткові запитання у ЗІР, передбачена функція зв’язку із оператором кол-центру ДФС. У розділі «Контакт-центр ДФС» є номер телефону 0-800-501-007. При натисканні на нього в комунікаційних пристроях (телефон, планшет) або комп’ютерах відбувається з’єднання із Контакт-центром ДФС.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео