Оксана Бучко

Вечірнє дефіле у борщівських вишиванках влаштували для тернополян

Колекцію борщівських вишиванок демонстрували гостям Галицької дефіляди 20 серпня. Групою учасниць керувала тернополянка Антоніна Палецька.

- Ця колекція вишитих суконь, –  каже Антоніна. – Борщівська вишиванка – це унікальний виріб із домінуючим чорним кольором ниток. За легендою, на Борщівщині у XV-XVII ст. через татарську навалу загинуло багато чоловіків. Тому жінки вирішили носити траур протягом семи наступних поколінь. Ось чому вишиванка стала чорною. Також борщівські сорочки шили саме із конопляного полотна. Зробити його білим – це громіздка робота. Полотно вимивали у водах і висушували на берегах рік. Сьогодні такі вишиті сорочки  коштують щонайменше 5 тис. грн.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kWDG61mKj6U&feature=youtu.be[/embed]

У вечірньому показі брали участь волонтерки фестивалю. Найбільше серед моделей було студенток із Галицького коледжу.

unnamed (8)
unnamed (8)

- Дівчата вхоплювали навчання на ходу, - каже Антоніна. – Більшість із них були натреновані у модельних школах. Я також є випускницею такої школи. Не секрет, що правильна хода потрібна не лише для подіуму. Тому закликаю дівчат слідкувати за поставою і рухами. Багато людей ходять на зігнутих ногах, ставлять їх боком, сутуляться, роблять зайві рухи плечима чи поясницею. Такі дії дають навантаження  на опорно-руховий апарат. Криві хребет і ноги у більшості випадків є наслідком неправильної ходи. І це  можна і треба виправляти.

unnamed (10)
unnamed (10)

unnamed (9)
unnamed (9)

unnamed (7)
unnamed (7)

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео