Орест Сарматський

Агро-новини 22 серпня

липоле18

Новини аграрного сектору

Посів гектару озимих обійдеться аграріям у 4 тис. грн

Потреба у фінансових ресурсах для проведення посіву 1 га озимих культур під урожай 2017 р. фахівці Мінагропроду оцінюють у 4,1 тис. грн.

Про це йдеться в інформації департаменту фінансово-кредитної політики відомства, повідомляє «Агро Перспектива».

За даними регіонів, аграрії мають намір посіяти під урожай 2017 р. 6,3 млн га площ.

222081
222081

Крім того, господарствам на проведення зяблевої обробки більше 10,65 млн га ґрунту необхідно по 1,3 тис. грн на 1 га.

Нагадаємо, у 2016 р. аграрії фінансують проведення польових робіт за рахунок власних ресурсів.

Фактичні витрати коштів на 1 га ріллі при проведенні весняного комплексу робіт становили 4139,3 грн, що на 600,9 грн більше у порівнянні з 2015 р.

Вінниччина стала лідером з виробництва сільгосппродукції

Вінниччина зайняла перше місце за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства, 2-е місце – у розрахунку на одну особу та 6-е місце – за темпом виробництва валової продукції, пише прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

222082
222082

За січень–липень 2016 р. господарствами всіх категорій Вінниччини було реалізовано на забій худоби та птиці у живій вазі 261,8 тис. т, вироблено молока всіх видів 502,2 тис. т та отримано яєць від птиці всіх видів 557,4 млн штук.

«Серед областей України Вінницька область займає 1-е місце за обсягами виробництва м’яса та молока та 4-е місце за обсягом виробництва яєць», — сказано у повідомленні.

Україні потрібен реєстр власників і орендарів земель — думка

Народний депутат Вадим Підберезняк виступив з пропозицією створити єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів, пише прес-служба «Народного фронту».

«В Україні необхідно терміново провести інвентаризацію землі, а також необхідно провести інвентаризацію власників. Створити реєстри власників і орендарів. Це полегшить і завдання для податкової та, разом з тим, покаже – які землі використовуються незаконно. Таким чином ми зможемо зняти масу проблемних ситуацій, у тому числі з крадіжками врожаю на чужих полях», — зазначив депутат.

 

222083
222083

Цю заяву він зробив у контексті численних звернень та скарг на скандали навколо земельних питань, зокрема по земельних паях та договорах оренди з «Агрофірмою Корнацьких» у Первомайському районі Миколаївської області. Крім того, останнім часом збільшилася кількість викрадання врожаю на спірних землях.

«Вадим Підберезняк переконаний: єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів має бути подібним до єдиного реєстру юридичних осіб»,— зазначається у повідомленні.

Вибір читачів за тиждень

Відео