Оксана Бучко

На «Вуличному ринку» тернополяни намалюють прапор із відбитків рук

Фестиваль здорової їжі «Вуличний ринок» готує для тернополян чотири види розваг – музика, спортивне містечко, лекторій та активні розваги і майстер-класи. А ще – закуски, салати, дієтичні десерти та оригінальні напої від майстрів здорового харчування.

Фестиваль займе територію від парку Шевченка до Надставної церкви. Починаються заходи завтра, 23 серпня.

- Ми залишимо парк ще чистішим, ніж він є зараз, - обіцяє організатор Ігор Лепкий. – Також усі учасники – а це близько 40 чоловік – будуть мати свій бренд щодо оформлення локації.

unnamed (15)
unnamed (15)

На фестивалі не торгуватимуть медовухою та шашликами. Організатори обіцяють європейський формат представленої продукції. Ціни контролюватимуть лише на напої. Також у рамках фестивалю проведуть кубок із лате-арту, у якому візьмуть участь 22 учасники із різних міст України.

Під час дійства обиратимуть переможців на грант-проекти. Таким чином молодим тернополянам дають поштовх реалізовувати власну справу. Цього року, до речі, свої десерти представлять минулорічні переможці гранту  - учні 11 класу Соломія Бойко та Анастасія Даткун.

unnamed (13)
unnamed (13)

- Усе почалось із того, що нам подобалось проводити разом час на кухні, - каже Соломія. – Вирішили таке хобі розвинути у щось більше. Ми печемо виключно із натуральних продуктів, які не є калорійними. Також оформлюємо десерти відповідним чином, щоб вони несли ще й естетичне задоволення. Будемо продавати чізкейки, еклери, наполеони та інші солодощі.

unnamed (14)
unnamed (14)

Любителів спорту чекатимуть надувний  скеледром, джампери, слеклайни, балансборди. А дітей – окремі спортивні та ігрові розваги. Також проведуть квест «Файне місто» та турнір із живих шах, а ще – різні настільні ігри.

Для любителів подорожей будуть зустрічі «Мандруй сміливо» 23-27 серпня, о 21:00 год., на спортивній локації.

А для охочих чогось навчитись проведуть лекції на різні теми – урбаністика, брендування,  культура спілкування з людьми, які мають інвалідність.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=405owL0gkng&feature=youtu.be[/embed]

- Також буде показ короткометражок. Це фільми про історію Тернополя, про сучасне мистецтво, про протести кінця 80 – початку 90 років, - додає керівник лекторію Олександра Стопник.

Усі гості разом малюватимуть прапор з відбитків рук. Така опція діятиме від 15 до 23 год. завтра, 23 серпня.

Детальніше програму можна переглянути ТУТ.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео