Поганому поросяті і в Петрівку холодно, або Чому ФК «Тернопіль» знову програв

1

Гравці футбольного клубу «Тернопіль», чиїми проблемами, наскільки можна зрозуміти за нинішньої суцільної пелени секретності, яку і близько не можуть розвіяти нібито відверті зустрічі з журналістами в «Алігаторі», сьогодні переймається хіба «телепортований» із Криму наш земляк із Городка Заліщицького району, а нині ще й головний тренер Іван Марущак, зазнали четвертої поразки в п’яти проведених на старті нового чемпіонату матчах. Без сумніву, журналістів не могло не зацікавити, чим цього разу наставник «пояснять» невдачу своєї «не за віком молодої» команди.

І, знаєте, його відповіді вельми спантеличила не тільки автора цих рядків, а і його молодших колег. Настільки, що після звинувачень на адресу миколаївського арбітра Євгена Кузьміна, який нібито несправедливо «свиснув» безпосередньо перед обома моментами, після яких гості з ковалівського «Колоса» провели два «сухі» м’ячі у ворота Віталія Мирного, ті навіть не знайшли за необхідне щось заперечити головному тренерові «Тернополя». Хіба після завершення післяматчевої прес-конференції, так би мовити, не «для преси» уточнили: ви і, справді, Іване Петровичу, вважаєте, що гру зіпсував арбітр? Чи, всього на всього, тернопільські містяни нині елементарно не готові на рівних сперечатися з іншими колективами першої ліги, пише «Вільне життя».

3
3

4
4

5
5

7
7

2
2

І, підозрюю, слушність таки, мабуть, мали мої колеги. Нехай переважна більшість із них і не має досвіду виступів за професійні команди майстрів, але ж поруч на трибунах сидять ті, кого важко надурити. Тому і ніяк не заперечиш тим же моїм сусідам по трибуні, колишнім уславленим (без перебільшення) гравцям тернопільської «Ниви» Ігореві Біскупу чи Романові Мацюпі, які вже чи не після стартових хвилин домашнього для «Тернополя» матчу з чемпіоном другої ліги попереднього сезону, ковалівським «Колосом», висновок зробили ледве не однозначний. Окрім того, що і старожили колективу господарів, яких залишилося всього на всього четверо (Соколовський, Курило, Клекот і, особливо, Богданов) просто не можуть гідно виступати на довіреним їм позиціях, то ще й інші з новачків із числа «не молодих, але вже давно не досвідчених», займаються нічим іншим, як дискредитацією свого нинішнього клубу. Незалежно від того, чи це вже досвідчені Павло Чорномаз із Максимом Граммом, чи молоді Ярослав Солонинко з Тарасом Червонецьким.

Одне слово, вже на п’ятій хвилині гості відкрили рахунок (центральний захисник і капітан «Колоса» Сергій Козир, який ледве не вперше і востаннє перейшов за центральну лінію поля)), а на 78-й (Євген Морозко) і, взагалі, не залишили господарям шансів. Особливо, зважаючи на ту обставину, що в складі містян навіть і близько не було гравців, здатних хоча би якось відреагувати на надзвичайно дошкульні удари конкурентів — 2:0 на користь «Колоса» з Ковалівки Руслана Костишина. Пам’ятаєте такого в недалекому минулому форварда?

Інші результати матчів п’ятого туру, які були зіграні в п’ятницю, 19 серпня: «Оболонь-Бровар» (Київ) — «Суми» — 3:2, «Іллічівець» (Маріуполь) — «Полтава» — 3:1, «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — «Інгулець» (Петрове) — 3:1, «Черкаський Дніпро» — «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — 2:2, «Буковина» (Чернівці) — «Десна» (Чернігів) — 0:1.

У суботу, 20 серпня, будуть зіграні ще три завершальні матчі п’ятого туру: «Миколаїв» — «Арсенал» (Київ), «Геліос» (Харків) — «Скала» (Стрий), «Верес» (Рівне) — «Авангард» (Краматорськ).

Наостанок хіба залишається зауважити, що миколаївський арбітр Євген Кузьмін — саме той пан, якого свого часу через пиятику взагалі пожиттєво відсторонили від футболу. Але в тому ж вітчизняному футболі «пожиттєво», виявляється, аж ніяк не означає — назавжди. Зрештою, аби не сумнівалися, «Тернопіль» програв справедливо. На що би там не натякав Іван Марущак.

На фото: під час невдалого для прихильників місцевої команди матчу «Тернопіль» — «Колос» (Ковалівка) на трибунах була і олімпійська чемпіонка з біатлону, голова Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена ПІДГРУШНА, яку на трибунах ми побачили разом з її заступниками Володимиром МАРИНОВСЬКИМ та Віталієм ІГНАТЕНКОМ, а також із головою Зборівської районної федерації футболу Володимиром МАНДЗЮКОМ; колишні відомі футболісти тернопільської «Ниви» Роман МАЦЮПА та Ігор БІСКУП.

Вибір читачів за тиждень

Відео