Віра Олександрович

Тернопільських підприємців штрафують за порушення валютного законодавства

unnamed (12)

Майже 2 млн грн штрафів уже сплатили до бюджету порушники податкового законодавства на Тернопільщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. Фахівці уточнили: протягом січня-липня поточного року підрозділи податкового і митного аудиту Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області провели 80 перевірок із питань дотримання вимог валютного законодавства при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

  • Основним порушенням, яке виявили у ході перевірок суб’єктів ЗЕД було недотримання встановлених термінів розрахунків при проведенні експортно-імпортних операцій, - кажуть митники.

Тому, за наслідками перевірок впродовж семи місяців цього року, донарахували 1 млн 977,1 тис. грн пені за недотримання термінів розрахунків у сфері ЗЕД і штрафів за порушення валютного законодавства.

  • Упродовж вказаного періоду до Зведеного бюджету України стягнули 822,8 тисяч гривень, із них у липні - понад 247 тис. грн штрафів, - стверджують фахівці. - Сума простроченої дебіторської заборгованості за операціями у сфері зовнішньоекономічної діяльності ще є у двадцяти двох суб’єктів господарювання на загальну суму понад 1,5 млн дол. США.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео