В Настасові на Тернопільщині громада відсвяткувала День Незалежності

З нагоди святкування 25-ої річниці Незалежності України, жителі села Настасів взяли участь у молебені, нагородили місцевих захисників і поклали квіти до могили загиблих воїнів. Колектив компанії «Агропродсервіс» традиційно долучився до свята громади.

Вже 25 років для жителів Настасова День Незалежності - одне з тих свят, що по справжньому об’єднує громаду. А на фоні війни це ще й спільні втрати та перемоги. Тому після ранкового молебені за мир та спокій України, настасівчани зібрались біля могили загиблих Героїв України, щоб вшанувати пам’ять загиблих та подякувати живим воїнам.

unnamed (31)
unnamed (31)

Сільський голова привітав односельчан з цим світлим для держави святом, та побажав миру і злагоди своїм співгромадянам.

«Це для нас свято не просте, бо святкує вся Україна, це таке свято, що йде з глибини віків. Я вважаю, що це одне з найбільших свят для українців», - говорить пан Микола.

unnamed (33)
unnamed (33)

Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» разом з колективом не просто долучився до урочистостей, а й відзначив тих односельчан, котрі до сьогоднішнього дня захищають кордони нашої держави на Сході.

unnamed (34)
unnamed (34)

«Мені приємно сьогодні бачити практично всю громаду села Настасова на святкуванні 25 – ї річниці Дня Незалежності. Це говорить про велике піднесення і величезні сподівання кожного українця на завтрашній день», - каже Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

unnamed (29)
unnamed (29)

Біля пам’ятника визволителям української державності панували різні емоції – було і піднесення та гордість за Україну, були і жіночі сльози через війну. Та за словами представників церкви, сьогодні головне вірити та не боятися впускати до себе Господа.

unnamed (35)
unnamed (35)

«Вітаю Вас з 25 – ю річницею Незалежності України! Бажаю, щоб справді це свято, яке об’єднало нас 25 років тому в єдину країну, в народ, завжди нас об’єднувало в Христі», - говорить отець Роман, сотрудник храму Вознесіння господнього с. Настасів.

[embed]https://youtu.be/mdKQ2Ib7DWs[/embed]

Закінчили урочистості святковим концертом місцевих митців, котрих в Настасові чимало.

Автор Василь ТОМЧИШИН

Камера Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео