Свято козацької слави відбудеться в селі на Тернопільщині

Ланівецькі новини 1

У п’ятницю 26 серпня о 10 годині, на території Бережанcької сільської Ради, що в Лановецькому районі відбудуться хресний хід до так званої Єлизаветиної каплички  та  єдиної на Лановеччині козацької могили, де пройдуть урочистості, присвячені 25 річниці незалежності  України й з нагоди свята двох тутешніх сіл – Бережанки і Жуковець.

Розташована в полі, поблизу згаданих населених пунктів могила, що є пам’яткою героїчних подій визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького  (1649 – 1957 рр.), була впорядкована у 1990 р. силами Лановецької районної організації Народного Руху України.

Ланівецькі новини
Ланівецькі новини

На величному кургані, під яким, за переказом, поховано близько 300 козаків, зберігся давній автентичний пам’ятник, встановлений на кошти місцевих жителів близько століття тому. З сіл Бережанка й Жуківці на означену годину до місця, де проводитиметься офіційна частина дійства, будуть відправлятись автобуси. З 13 год. свято продовжиться в стародавньому парку, поблизу школи села Бережанка, де колись знаходилась  каплиця родичів гетьмана Виговського, котрі в добу середньовіччя  володіли тутешніми землями. А увечері, на подвір’ї школи всіх бажаючих чекають розважальні заходи, родзинкою яких буде один із сучасних популярних  естрадних гуртів.

Організатором свята виступає місцева сільська Рада на чолі з її головою Віктором Михащуком  й за участю громадської організації «Лановеччина європейська». Запрошуються всі бажаючі.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео