У Настасові, що на Тернопільщині, нагородили бійців АТО і волонтерів

Бійців АТО і волонтерів у Настасові нагородили за вірність і службу державі. Приурочили дійство до 25 річниці Дня Незалежності України.  

Жителі села із вдячністю зустріли людей, які ризикуючи власним життям захищали нашу державу. І ніякі нагороди чи гроші не зможуть повноцінно передати тієї шани і подяки, на яку ці герої заслуговують.

Найперше - це слова подяки, які сьогодні звучали нашим воїнам, нашим волонтерам, нашим добровольцям, які безпосередньо брали участь у зоні АТО. Громада дуже тепло їх зустріла. Сьогодні дякував і сільський голова, який відзначив їх своїми грамотами. Також компанія «Агропродсервіс» відзначила їх своїми подяками і грошовими преміями, за ту мужність, яку проявляють сьогодні наші воїни у зоні АТО,  подякував героям директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

unnamed (53)
unnamed (53)

Серед нагороджених була і волонтер Марина Дідух, раніше вона і сама воювала на Сході України. -- Зараз здоров’я підводить, - каже дівчина, - тож допомагає бійцям волонтерством.

[embed]https://youtu.be/VMzmu3fc24M[/embed]

- Сьогодні для нас особливе свято, тому що третій рік ми вже здобуваємо цю Незалежну Україну. Вона не є незалежно зараз, адже в нас на Сході триває війна, зараз гинуть найкращі, і сьогодні по особливому відчувається та підтримка, сьогодні по особливому відчувається патріотизм, не так як завжди. І 25 років всі сьогодні вітають ніби Україна вільна, насправді це зовсім не так. 25 років ми боремось і здобуваємо щось краще, - каже Марина Дідух.

На те, що Україна скоро стане вільною і насправді незалежною сподівається і демобілізований Ігор Смитко.

- Думаю, що чим швидше ми відтіснимо ворога із наших терен і не дамо йому дальше просунутись, то фінансово і економічно Україназросте. Думаю, що все буде добре, - розповідає демобілізований колишній  розвідник 6-го окремого піхотного батальйону 126-й гірсько-стрілецької бригади.

Вибір читачів за тиждень

Відео