Пам’ять загиблих Героїв вшанували на Тернопільщині (фоторепортаж, відео)

Bouv6iMYcng (Copy)

Вшанувати пам’ять усіх тих, хто віддав своє життя за свободу і волю України, вирішили на Тернопільщині. З нагоди цього активісти, волонтери і учасники АТО влаштували загальнообласний автопробіг.

Усі охочі приєднатись до акції зібрались на «Алеї слави», що на Микулинецькому кладовищі, сьогодні, 26 серпня. Розпочали захід панахидою за загиблими.

Hh21tjy6Cg0 (Copy)
Hh21tjy6Cg0 (Copy)

q5Uo7BRRT58 (Copy)
q5Uo7BRRT58 (Copy)

- Коли важко, ми з хлопцями зустрічаємось на кладовищі, тут, серед своїх, легше. Якось був тато Андрія Грізлі, який нам сказав, що згадують наших дітей на якомусь десь святкуванні хвилиною мовчання, але немає дня наших дітей, тих хлопців, які пройшли котли, які пройшли бої. Тому було прийнято рішення започаткувати такий День пам’яті всіх загиблих Тернопільської області, - розповідає організатор акції Алла Борисенко.

cTl7cHXUnpU (Copy)
cTl7cHXUnpU (Copy)

Після завершення акції активісти подадуть звернення із проханням затвердити 26 серпня – Днем памяті загиблих воїнів Тернопільщини.

- Підключилися хлопці-депутати, військові волонтери, військові організації і вони зареєструють подання, про те, щоб започаткували цей день, як День памяті загиблих воїнів Тернопільщини. Сюди входять і ті хлопці-поліцейські, яких вчора хоронили, - каже Алла Борисенко.

54Kfvi6cagY (Copy)
54Kfvi6cagY (Copy)

До акції приєднались і бійці АТО, які зараз приїхали на відпочинок додому.

- Є представники 25-ї бригади, 25 ВДВ, 25-ї Київська Русь, 95-а, 80-а, 82-а, 90-а, 55-а, 51-а, 28-а, 14-а, - додає Алла Борисенко.

R2Drs3xtrfU (Copy)
R2Drs3xtrfU (Copy)

AONfPAYDMlc (Copy)
AONfPAYDMlc (Copy)

Після панахиди відбувся автопробіг Тернополем. У ньому взяли участь близько 30 власників автомобілів. Вони проїхали центральними вулицями міста. Після чого поїхали у райони, де є загиблі бійці АТО.

- Хлопці виїжджають в райони і дають знати тим, хто є на місці, дають знати батькам, що жертва їх дітей – не забута. Є представники із районів, ми розділяємось і таким чином намагаємось охопити за один день всю Тернопільську область, - пояснює Алла Борисенко.

efZaaiufg6A (Copy)
efZaaiufg6A (Copy)

6ly7lVj_cK8 (Copy)
6ly7lVj_cK8 (Copy)

[embed]https://youtu.be/wpIsibwYA-g[/embed] [embed]https://youtu.be/66dV9SwF7sY[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео