Орест Сарматський

Агро-новини 27 серпня

липоле07

Новини аграрного сектору

В Україні розпочато новий сезон цукроваріння

Сезон цукроваріння 2016/17 офіційно розпочато. Першим з-поміж українських цукрових заводів запустився ТОВ «Іллінецький цукровий завод». Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Вже відбувся пуск заводу. За дві перших доби отримано 65 т цукру та перероблено 4,1 тис. т цукрових буряків.

27081
27081

До слова, ТОВ «Іллінецький цукровий завод» заснований в 1875 році. Завод розташований в м. Іллінці, Вінницької області. Потужність переробки — 2 тис. т цукрових буряків на добу.

На Івано-Франківщині карантин через захворювання кукурудзи

У Рогатинському та Тлумацькому районах Івано-Франківської області запроваджено карантинний режим по бактеріальному в’яненню (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea) stewartii (Smith) Dye). Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

27082
27082

У зв’язку з цим в області введені такі фітосанітарні заходи:

  • збір урожаю в максимально стислі терміни;
  • знищення післяжнивних решток; ретельна очистка зернозбиральної техніки; окреме складування зерна, зібраного з заражених полів та заборона його використання в якості насіння; дотримання агротехніки вирощування, сівозміни, обробка насіннєвого матеріалу препаратами згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні; систематичне обстеження земельних угідь протягом вегетації; заборона вивезення і реалізація об’єктів регулювання з карантинної зони без відповідних фітосанітарних документів.

Черкаські фермери готуються до страйку

Аграрії області готують масштабний страйк на осінь. Головною причиною є недовіра до уряду. Про це повідомляє «Діловий регіон».

27083
27083

«Якщо не повернуть пільгове ПДВ для дрібних сільгоспвиробників, то черкаські фермери однозначно готові страйкувати у вересні. І не лише черкаські. Народ бурлить, кипить», — говорить голова Асоціації фермерів та землевласників Черкаської області Віктор Гончаренко.

За словами фермера, нинішнє ПДВ поставило більшість дрібних товаровиробників на коліна. І зараз фермери чекають остаточних рішень у податковій політиці та пропозицій від Уряду у сфері земельних відносин до 15 вересня. Саме тоді до парламенту має бути внесений проект бюджету на 2017 рік.

Якщо очікуваних змін не буде, фермери вийдуть на акції протесту.

Вибір читачів за тиждень

Відео