У Тернополі відбудеться битва фарбами (фото)

Неймовірно яскраве дійство для тернополян та гостей міста 28 серпня готує громадська організація «Молодіжне об’єднання «Файне місто». Це буде вже третя битва фарбами у Тернополі. Як повідомляють організатори, попередній Холі фест, що проводився у рамках «Галицької дефіляди» отримав багато хороших відгуків, отож вирішили повторити це свято знову, уже на День міста Тернопіль.

Проходитиме Ternopil Holi Fest уже традиційно на острівку «Чайка». Початок о 18:00. Вхід на фестиваль безкоштовний.

Ідея проведення такого свята у активістів ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» виникла ще рік тому, тоді вперше провели Холі на День молоді. Взагалі Холі –це стародавнє індійське свято весни, на якому традиційно відбуваються масові гуляння, обсипання фарбами із натуральних барвників. Але воно стало традицією вже у багатьох країнах світу.

«Сьогодні Фестиваль Фарб давно вийшов за межі кордонів Індії. І справа не в релігії. Нас полонять емоції. Сучасна людина, мешканець мегаполісу, змушена підлаштовуватися під його закони. Буденність робить нас сірими. Але кожному хочеться наповнити своє життя яскравими фарбами» - розповідає координатор заходу Оксана Маланчук.

    Фарби можна придбати уже на Вуличному ринку (палатка знаходиться біля входу на острів «Чайка») або уже під час самого заходу.

«Фарби Гулал – різнокольорові, яскраві, натуральні фарби, що використовуються під час святкування Індійського свята весни Холі. Вироблені в Україні. Вони не токсичні, не подразнюють шкіру, екологічно чисті. Виготовляються з натуральних компонентів, які не наносять шкоди шкірі, та є повністю безпечними для здоров’я» - повідомляють організатори. «Використовувати будь-які інші фарби, придбані не на офіційній точці продажу фестивалю чи приносити їх з собою - ЗАБОРОНЕНО! Так як Ternopil Holi Fest - масовий захід, організатори несуть за Вас відповідальність. Придбати фарбу можна буде на офіційній точці продажу під час самого фестивалю (а також обміняти раніше придбані в Коза бар флаєри на неї). У нас наявні всі сертифікати якості та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи про відповідність фарби встановленим медичним критеріям безпеки. Тому подбайте про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких. Адже дешева та неякісна фарба, придбана вами будь-де, може викликати токсичне отруєння та спричинити важкі захворювання.  Саме тому організатори Ternopil Holi Fest просять поставитись до цього відповідально!» - повідомляє організатор Юлія Янчинська.

    Під час фестивалю на гостей чекає хороша музика, багато цікавих конкурсів та подарунків, вуличні танці від Школи вуличного танцю Ніно, а також можна буде зробити безліч яскравих фото.

    А також організатори підготували для гостей «Пам'ятку гостю Фестивалю Фарб» з відповідями на питання, що найчастіше виникають: « Чого варто і не варто боятися? 1. Чи відмиється фарба з ваших речей?

В Індії, від куди родом Холі, в дні активного святкування, забарвлюється все і скрізь - всі доступні й недоступні частини міста, жителі і навіть тварини. Деякі жителі, які не бажають бути розфарбованими залишаються вдома і в ці дні просто не виходять на вулицю, щоб не отримати порцію радісною благодаті на своє обличчя і одяг. Активні ж учасники свята в ці дні носять одяг, який надалі вони викинуть, так як від такої кількості барвника не врятує ніякий миючий засіб. В цьому якісна відмінність і причина того, що фарба для Холі в Україні виробляється саме в Україні, а не завозиться безпосередньо з Індії, щоб постійно контролювати якість, безпеку і допустиму концентрацію барвника.

Рекомендовано одягнути одяг з натуральних тканин - джинс, бавовна, льон - вони ідеально відпираються навіть після дуже активного обкидування фарбою. * Якщо з якоїсь причини одяг не відіпрали з першого разу -використовуйте лимонну кислоту разом з вашим звичайним порошком для прання, відмовтеся від ополіскувача і поставте максимальний час прання.

48rfP_2y6OU
48rfP_2y6OU

2. Чи може фарба викликати алергічну реакцію? 

Ось уже третій сезон поспіль Фестиваль Фарб Холі радує маленьких і дорослих жителів України, в тому числі відвідує дитячі табори, свята і фотосесії. В таких умовах безпека фарби - найголовніше і перше що контролюється в кожній партії. Фарба холі - це дрібнодисперсний порошок в основу якого входить харчовий барвник в дуже низькій концентрації, допустимої за нормами безпеки. Але так само як і пил, потрапляючи на слизову оболонку очей або обвітрену шкіру, в рідкісних випадках може викликати роздратування.

Для того щоб запобігти цьому вам потрібно: * При схильності до реакцій на харчову хімію і декоративну косметику вам слід заздалегідь прийняти відповідний вам антігестамін. Фарба не може викликати посиленою токсичної реакції, так що ефект буде більш косметичний. * При попаданні на слизові оболонки очей досить добре вмитися проточною водою. Розмір частинок фарби настільки малий, що більшої шкоди вам може завдати потрапляння пилу. * Астматикам, а також людям з явними проблемами з легень слід захищати дихальні шляхи маскою, так як летючість фарб дуже велика.

vg_Ar6-mpFk
vg_Ar6-mpFk

3. Чи відмиєтесь ви від фарб повністю? 

Звісно) Але якщо у вас волосся світлих відтінків, рекомендуємо захистити його перед фестивалем жирною маскою і банданою. А також рекомендуємо нанести на всі відкриті ділянки шкіри сонцезахисний крем - він закриє пору і зволожить шкіру, запобігаючи проникнення фарби в глибокі шари. * Якщо ваше волосся затримало в собі пігмент зробіть корисну масочку: дві частини лимонного соку на одну частину вашого улюбленого кондиціонера не жирної структури, залишити на 20 хвилин і змити як зазвичай. Лимонна кислота повністю знешкоджує харчової пігмент і не завдає шкоди волоссю»

Більше інформації на офіційній сторінці фестивалю ВК. Чекаємо усіх на найяскравішому святкуванню Дня міста. Холі фест, це та подія, яку варто відвідати хоча б один раз у житті!

te7
te7

Вибір читачів за тиждень

Відео