Мурал із Шептицьким таки відкрили у Тернополі (фото, відео)

cCMBsAKRYe0

Митрополита Андрея Шептицького увіковічнили у Тернополі. Мурал із його зображенням сьогодні, 27 серпня, офіційно відкрили і освятили.

    Графіті через яке майже рік сварилися жителі Тернополя сьогодні урочисто відкрили. Ним виявилось зображення митрополита Андрея Шептицького. Так мешканці одного із будинків, на фасаді якого почали малювати мурал були категорично проти. Однак після року вмовлять та декількох перероблених ескізів, вони таки погодились.

CIztpIa44NI
CIztpIa44NI

- Ми змогли довершити цього року малюнок. Його малювали художники із одеської команди «М-97 project». Минулого року ми почали, але через розбіжності в побажаннях мешканців цього і сусідніх будинків, ми призупинили роботи. Цього року, ми вже запропонували ескіз на обговорення мешканців, які були проти. Вони обговорили між собою, внесли деякі поправки, побажання, і ми врахували їхні побажання та закінчили малюнок, - розповідає ініціатор проекту, Олександра Стопник.

- Так перепетії були цілий рік, і нажаль цей малюнок не мав можливості бути тут зображеним, але дякуючи художникам і міській раді, вони зробили величезну роботу, - каже мешканка будинку Галина Фостаковська.

    До усіх присутніх звернувся і міський голова Сергій Надал. Він подякував і мешканцям будинку та ініціаторам ідеї за такий чудовий малюнок.

vsjI-Zmw1Cc
vsjI-Zmw1Cc

- З Божою ласкою, із Божою волею при допомозі церкви, при допомозі місцевих жителів, ми це питання вирішили. Тому що дуже символічно, що саме в центральній частині міста буде це зображення, - зазначив Сергій Надал.

    Священники освятили зображення і прочитали молитву.

8jK6uyCJZYY
8jK6uyCJZYY

dlcC6WDWVtY
dlcC6WDWVtY

- Зображення митрополита Андрея Шептицького, яке сьогодні є в Тернополі нехай воно також послужить для тернополян і для гостей міста, - подякував отець Андрій Янішевський.

[embed]https://youtu.be/kalnB9PYyAU[/embed] [embed]https://youtu.be/jQ65niHoHms[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео