Орест Сарматський

Агро-новини 28 серпня

липоле08

Новини аграрного сектору

У Колумбії створили кавоварку з функцією ферми для вирощування грибів

Дизайнери Адріан Перес і Маурісіо Карвахаль з Колумбії створили кавоварку, яка використовує кавову гущу в якості добрива для вирощування грибів. Про це повідомляє «Вікна Одеса».

28081
28081

У верхній частині приладу розташована власне кавоварка, яка готує напій за допомогою системи френч-прес. А нижня частина являє собою ферму для грибів. Після варіння кави гуща потрапляє в нижнє відділення, де знаходиться міцелій, і незабаром після невеликого зрошення в спеціальному відсіку починають рости гриби.

Розробники запевняють, що оптимальне поєднання темряви і вологості дає всі необхідні умови для росту грибів.

Фермер з Тернопільщини «лікує» грунт лікарськими травами

Лікарські трави є вигідним напрямком сільського господарства. Фермер з Тернопільщини вже 10 років засіває ліками 100 га: 60 гектарів відведено під фацелію, 40 — під росторопшу, повідомляє «Високий Замок». Всього чоловік обробляє 131 га землі.

Фацелія дає у чотири рази більше меду, ніж гречка. До того ж з квітів фацелії бджоли збирають цілющий мед. Якщо один гектар посівів гречки видає до 70 кг меду, то фацелія — до 280 кг. Також фацелія збагачує ґрунт органічними добривами, очищає його від бур’янів і жуків-шкідників, є прекрасним кормом для худоби.

28082
28082

Лікарську сировину від збаразького фермера закуповує фармацевтична фірма з Житомира, яка виготовлені ліки експортує за кордон.

Світовий урожай кукурудзи буде рекордним

У своєму новому прогнозно-балансному звіті МСГ США підвищило прогноз світового врожаю кукурудзи до нового рекордного значення у 1028,4 млн т (+17,7 млн, до попередньої оцінки), повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Таким чином урожай кукурудзи у новому сезоні буде на 68,7 млн т вищим врожаю цього сезону — 959,7 млн т.

28083
28083

Прогноз валового збору було збільшено для Аргентини, Індії, проте істотніше всіх для США, де очікується рекордний урожай кукурудзи (+15,59 млн т, до 384,92 млн т).

Кінцеві світові запаси будуть на 11,46 млн т вищі рівня 2015/16 сезону.

Вибір читачів за тиждень

Відео