Тернопільські депутати змусять бізнесменів бути щедрішими, ремонтуючи дорогу до власних маєтків

засідання

Вул. Чумацьку  ремонтуватимуть, але з розумом!

    Таке рішення прийняли депутати міськради Тернополя на останньому сесійному засіданні.

"Доручити управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології вжити усіх можливих заходів з економії витрат по вже розпочатому капітальному ремонту вулиці Чумацької. Про результати вжитих заходів доповісти на наступному пленарному засіданні",- йдеться в рішенні сесії.

    Крім того, у рішенні сесії депутати пропонують винести подяку активним небайдужим підприємцям, які долучаються до благоустрою міста. Та, «зважаючи на розташування на вул. Чумацькій переважно приватних об’єктів, рекомендувати їх власникам в більшій мірі долучитися до ремонту даної вулиці».

    Нагадаємо, що ще задовго до сесії голови трьох найбільших фракцій в міськради Роман Навроцький (ВО «Свобода»), Андрій Грицищин (ВО «Самопоміч») та Володимир Місько («Блок Петра Порошенка») зареєстрували проект рішення, згідно якого  вимагали скасувати рішення виконкому, що стосувалось виділення коштів на ремонт дороги до Дальнього пляжу (вул. Чумацька). На думку народних обранців,  вкладати таку велику суму у цю дорогу  наразі недоцільно. Мовляв, у місті є значно складніші і водночас соціально важливіші об’єкти.

    Однак, оскільки роботи на Чумацькій – в розпалі, і зупиняти їх зараз нелогічно, депутати запропонували, якщо вже і витрачати мільйони міського бюджету, то бодай з розумом.

    До слова, на ремонт цього об’єкту з бюджету виділили 5 млн. грн.  За повідомленням міської ради, частину коштів на об’єкт мали виділити підприємці Тернополя.

    Варто врахувати і той факт, що вдовж згаданої ділянки знаходяться кілька елітних будинків, зведених у прибережній зоні ставу. Ймовірно, саме ці «небідні» тернополяни й мали профінансувати більшу частину робіт або усі роботи, адже саме вони найчастіше користуватимуться цією дорогою.

    Тому депутати міської ради вважають, що мешканці «прибережної» зони можуть в максимальній мірі взяти на себе витрати, а не лише для піару. Таким чином, вони облагородять власний «квартал» і зроблять приємне тернополянам.

Вибір читачів за тиждень

Відео