Віра Олександрович

Тернопільські підприємці частенько занижують розмір митних платежів

unnamed (6)

На суму майже 18,2 млн грн склали протоколів про порушення митних правил на Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

Така статистика - за результатами опрацювання отриманих відповідей, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

  • Тернопільська митниця ДФС взаємодіє із митними органами іноземних країн з метою перевірки законності здійснення зовнішньоекономічних операцій, що здійснювалися суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) у зоні діяльності митниці, - кажуть фіскали. - Зокрема, за 7 місяців цього року до митних органів іноземних держав направили 9 запитів. Водночас отримали 16 відповідей на запити, спрямовані у попередні періоди.

Відтак на митниці склали аж 53 протоколи про порушення митних правил на суму майже 18,2 млн грн.  Суть правопорушень – переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу ДФС, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості товару, а також вчинення дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру митних платежів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео