Оксана Бучко

Тернопільську бронетехніку зі Старого парку хочуть забрати в АТО, щоб звести багатоповерхівку?

Невідомі люди 30 серпня оглядали військову техніку при вході у Старий парк по вулиці Шухевича. Вони  перевіряли стан коліс, очевидно, щоб визначитись із способом транспортування.

Перехожі обурювались, адже раніше мова йшла про передачу цієї старої непридатної техніки в АТО. А ділянку землі площею 0,30 га, яка офіційно не належить до парку, – під будову багатоквартирного житлового будинку. Оглядачі на спілкування налаштовані не були, одразу сіли в автомобіль.

unnamed (24)
unnamed (24)

Нагадаємо, ще у 2014 році у військкомісаріат звернувся командир батальйону спецпризначення «Січ» із проханням передати бронетехніку на потреби АТО. Хоча військкомісар Володимир Катинський зазначав – техніку ремонтувати недоречно, бо це надто дорого. Та все ж мерія обіцяла передати гармату, танкТ-34 і БТР-60 батальйону «Січ».

unnamed (25)
unnamed (25)

Більше того, на ділянку  під технікою склали проект землеустрою. Про рішення, якого не було у відкритому доступі, повідомляли місцеві ЗМІ. Дозвіл на проект під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудинковими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Шухевича надали комунальному підприємству фірмі "Тернопільбудінвестзамовник» (№6/7/56 від 2011 р.).

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео