Бельгійські благодійники співпрацюватимуть з тернополянами

Зустріч з представниками Бельгійських фондів відбулась сьогодні, 31 серпня, в стінах Тернопільської ОДА.

До Тернополя завітали Ліліан Болларет та Пірре Мертенс, щоб обговорити питання співпраці з Україною і поділитися досвідом у запровадженні проектів соціального значення.

unnamed (25)
unnamed (25)

  • Для нас важлива не матеріальна чи технічна підтримка, а ваш досвід, - запевнив благодійників Юрій Юрик, заступник голови ОДА.

Тернопільські чиновники мають на меті реформувати медицину у нашій області, адже для нашого регіону важливо те, щоб медичні заклади не ліквідовувались, а їх перекваліфіковували для нормального функціонування.

  • Дуже приємно вас тут бачити, і знаю, що ви працюєте в Україні понад 15 років... приємно знати те, що ви готові допомогти нам під час війни, - звернувся директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.
  • unnamed (23)
    unnamed (23)

Керівники благодійних фондів Бельгії радо відгукнулися про побачене і почуте в Україні, адже попередньо у них була зустріч з батьками хворих дітей обласної лікарні м. Тернополя, куди вони планують повернутися, аби вислухати проблеми усіх.

  • Ми намагаємось створити практичні відносини між Україною і Бельгією і будемо підтримувати пілотні проекти у різних галузях, зокрема у галузі медицини, догляду, освіти та соціального сектору, - прокоментувала Ліліан Болларет.

Жінка раніше намагалася розпочати реформи в секторі охорони здоров’я, але не проаналізувала конкретну ситуацію, адже в теорії люди мають право на безкоштовну медицину, а на практиці це не так. Ліліан зауважила, що лікарі в Україні мають надзвичайно низьку зарплату, незважаючи на їх значущу роль. Зараз же благодійниця працює з людьми низького достатку і буде робити спроби стати голосом малозабезпечених пенсіонерів, щоб домогтися для них більших пільг і кращих умов.

Крім цього, вже понад півтора роки з Бельгії до України довозять медичну і гуманітарну допомогу на потреби АТО, але зараз зіткнулися з проблемою доставки, адже охочих допомогти з перевезенням на благодійній основі немає. Незважаючи на певні труднощі і нюанси тернополяни дякують за допомогу бельгійцям:

  • Хочу подякувати вам за соціальну допомогу, ми надіємось, що ця співпраця дасть змогу надавати тільки якісні послуги населенню, - слова вдячності сказав Директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.
  • unnamed (22)
    unnamed (22)

А на завершення зустрічі Пірре Мертенс, директор одного з благодійних фондів відзначив:

  • Україна – це чудесна країна, багата на досвід і реформи. І якщо ви зібралися тут, за цим круглим столом, щоб обговорити питання соціального характеру, то серце у вас, українців, знаходиться на правильному місці.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео