Бориса Демківа згадали у Тернополі (фото, відео)

З нагоди 80-річчя з дня народження відомого українського поета Бориса Демківа, у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» зібралося чимало охочих почути розповіді про письменника і поділитися спогадами про цікаве життя творчої особистості.

Сьогодні ж презентували книгу спогадів про поета, відомі тернополяни стали авторами цих спогадів і увіковічнили їх на папері:

  • Справді, Борис Демків був щирою людиною, він не міняв ніяких поглядів і вмів відстояти правду. Був аристократ у поезії, інтелектуал, був шляхетною людиною, у якої варто повчитися, - каже про Демківа Михайло Ониськів.
  • [embed]https://youtu.be/rDzmStYU_eQ[/embed]

Ось у Олександра Вільчинського, тернопільського письменника, перший спогад про творця поетичного слова залишається в думках до сьогодні:

  • 81-ий рік, тоді вперше про Бориса Демківа я почув, будучи студентом першого курсу у Львові, у спілці письменників... Приїздили на збори Тернополяни. Ще, здається, тоді Марія Людкевич питала: «А є Демків?», і виявилося, що його не було. Дали слово іншому поету з Тернополя, він говорив про самогоноваріння на Тернопільщині. Мені незручно було весь цей час, я шкодував, що не приїхав Борис Демків. А пізніше ми вже познайомилися з Борисом Миколаєвичем, заприятелювали. До речі, він писав мені рекомендацію в спілку письменників. Він ще надрукував у газеті «Тернопіль Вечірній» цікаве таке оповідання, називається «Стахо», про провіяні роки... дивний там був персонаж. Ось Борис Демків приніс нам газету, я це опублікував, і досі цим пишаюся. Про Бориса Демківа з першої цієї згадки «А де Борис?», «А є Борис?» - приємно згадувати, - каже пан Олександр.
  • unnamed (14) - копия
    unnamed (14) - копия

    unnamed (13) - копия
    unnamed (13) - копия

    unnamed (11) - копия
    unnamed (11) - копия

    unnamed (10) - копия
    unnamed (10) - копия

    unnamed (8)
    unnamed (8)

    unnamed (7)
    unnamed (7)

    unnamed (6)
    unnamed (6)

На презентацію збірки прийшло чимало тернополян, і спогади про Бориса Демківа для кожного залишили слід.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео