У Чорткові вшанували пам'ять Героя (фотофакт)

news-68VDvXect9

Вже два роки як не має з нами сотні наших захисників, які полягли у «Іловайському котлі». Серед них наш земляк, чортківчанин Роман Ільяшенко. Ніколи не вщухне біль утрати у рідних загиблого Героя.

Підтримати батьків Романа Ільяшенка у другу роковину його смерті, запалити свічку пам’яті на його могилі прийшли секретар міської ради Ярослав Дзиндра, заступник міського голови Роман Тимофій, депутати міської ради, представники районної влади, воєнкомату, друзі, громадськість.

Поминальну панахиду відправили всечесні отці. Звертаючись до присутніх наші духовні наставники зазначили, що напевно, не має слів, щоб заспокоїти батьків, вгамувати ту страшну біль, якою переповнені їх серця. Але на все є воля Божа. Їх син віддав своє життя за Україну, за її правду і волю. Він - герой, чиє ім’я назавжди залишиться в нашій пам’яті.

Після поминальної молитви присутні поклали квіти та запалили свічки на могилі нашого відважного захисника.

Вічна пам'ять і слава, Роману Ільяшенку! Герої не вмирають!

Довідка: 

Роман Ігорович Ільяшенко (8 березня 1991 року, м. Чортків, Тернопільська області — 30 серпня 2014, м. Іловайськ, Донецької області) — український військовик, боєць 2-го батальйону, 51-ї механізованої бригади артилерійського самохідного дивізіону МО України.

Закінчив Чортківську загальноосвітну школу-інтернат І-ІІІ ступенів (навчався у 1998–2008 рр.).

23-річний Роман – чинний володар Кубка України з фрі-файту, Майстер спорту України, боєць спортивного клубу «Характерник» (м. Тернопіль).

Мобілізований 11 квітня 2014 року. Після підготовки на Рівненському полігоні його направили під Донецьк, пізніше — Луганськ. Воював у у війні на сході України в 51 бригаді, мав псевдо «Опасний». Брав участь у звільнення Лисичанська та Сєвєродонецька. Наприкінці липня був у відпустці — вона стала останньою зустріччю з рідними.

Загинув 30 серпня 2014 при виході колони з-під Іловайська (Донецька область) через «гуманітарний коридор», який був обстріляний російськими військами. Деякий час вважався зниклим безвісти.

Нагороди та відзнаки:

«Спортивний герой» (посмертно) в обласній програмі «Герої спортивного року Тернопільщини — 2014».

4 червня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Вибір читачів за тиждень

Відео