У Теребовлі відкрили пам’ятник «Борцям за волю України» (фоторепортаж)

5

28 серпня в Теребовлі урочисто відкрили та освятили пам’ятник «Борцям за волю України», який встановили на подвір’ї Теребовлянської школи №3.

Ініціатором даного проекту виступила адміністрація школи, художник Микола Шевчук (автор та скульптор пам’ятника) та парох церкви Зіслання Святого Духа о. Степан Манорик. Ідея – вшанувати пам'ять усіх борців за волю та кращу долю України, які не дожили до сьогоднішнього дня, а також з нагоди 25 річниці Незалежності України.

В урочистій церемонії відкриття пам’ятника взяли участь:  міський голова Сергій Поперечний, бургомістр міста і гміни Любомиж (Республіка Польща), який на той час перебував у нашому місті із офіційним візитом, голова Теребовлянської РДА  Юрій Ништа, голова районної ради Ігор Смільський, волонтери ГО «Теребовлянська вежа», директор аграрного підприємства «Колос-2» Степан Никеруй, автор проекту художник Микола Шевчук, письменниця, в.о. мыського товариства «Просвіта» Наталка Михно, народний художник України  Богдан Ткачик.

Спільними зусиллями місцевих спонсорів, меценатів, громадських діячів та міської ради у Теребовлі постала ще одна пам’ятка культури – пам’ятник у вигляді тризуба із лелечим крилом – символ без прихованого змісту: кожного дня пам’ятати, що ми українці!

dsc_0008_01
dsc_0008_01

2
2

3
3

4
4

Вибір читачів за тиждень

Відео