Оксана Бучко

В обласній державній адміністрації вважають, що на Тернопільщині закривають мало шкіл

Шість шкіл в області не починають цей навчальний рік, у зв’язку з недостатньою кількістю учнів. Планували закрити, як мінімум, 10 шкіл- дев’ятирічок, у яких навчається менше 25 учнів. 

 - Керівники районів не дотримали своїх обіцянок, - зазначила директор департаменту освіти облдержадміністрації Ольга Хома, під час колегії, 31 серпня.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=6yZBqYjWPIM&feature=youtu.be[/embed]

- Якщо керівники подають план оптимізації, його слід виконувати, - звернула увагу Ольга Хома. – Адже планували закрити 12 шкіл, а понизити в ступені 21 школу. У результаті лише 6 шкіл, де вчилось 1-2 учні ,закрили. Тобто не закрили, вони самі по собі зникли. І лише 2 школи реорганізували у нижчий ступінь.

unnamed (3)
unnamed (3)

- Такі дії не сприяють виконанню перспективного плану області, - додала Ольга Хома. -Загалом, в області кількість педагогів велика, а кількість учнів зменшується.

- У 33 школах навчальний рік розпочинають без 1-го класу, у 15-ти – без 10 класу, - розповіла Ольга Хома. – У 56 школах І ступеню наповнюваність учнів – менше 10-ти, у 64 школах І-ІІ ступенів – менше 40, у 49 школах І-ІІІ ступенів – менше 100.

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео