Орест Сарматський

Агро-новини 2 вересня

вер02

Новини аграрного сектору

Аграрний фонд профінансував аграріїв на 1,5 млрд грн

Протягом 2016 року загальний вклад ПАТ «Аграрний фонд» у фінансування агровиробників склав 1,5 млрд грн, заявив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко виданню «Апостроф», пише прес-служба Аграрного фонду.

Голова правління зазначив, що на сьогодні ПАТ «Аграрний фонд» — одна з небагатьох державних установ, яка дійсно підтримує сільгосптоваровиробників.

«В умовах нестабільності, зокрема і військової, великі приватні гравці не ризикують давати гроші аграріям з перспективою поставки зерна з люфтом до півроку», — зазначив Андрій Радченко.

 

02091
02091

За словами голови правління, на сьогодні оформлення документів між ПАТ «Аграрний фонд» та агровиробником відбувається надзвичайно швидко — протягом 7-10 днів. На момент укладання контракту аграрій отримує 65% коштів від прогнозованої вартості пшениці майбутнього врожаю, що надзвичайно зручно для виробника.

Керівник товариства додав, що внутрішня потреба України в продовольчій пшениці складає близько 5,3 млн т, з них ПАТ «Аграрний фонд» закуповує близько 20%, забезпечуючи таким чином продовольчу безпеку країни.

Кабмін пообіцяв виділити понад 5 млрд грн на невеликі ферми

Кабінет Міністрів України має намір передбачити у державному бюджеті на 2017 р. близько 5,5 млрд грн на підтримку невеликих фермерських господарств, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пишуть «Українські Новини».

02092
02092

«Ми плануємо у наступному бюджеті (у державному бюджеті на 2017 р.) передбачити близько 1% від виробленої продукції аграрного сектора, а це близько 5,5 млрд грн, на підтримку — підкреслюю — на підтримку невеликих фермерських господарств», — сказав він.

Також Володимир Гройсман наголосив на необхідності підтримки галузі машинобудування у країні, зокрема, виробництва сільгосптехніки.

Голова Держрезерву поскаржився на Уряд

Голова Держрезерву Вадим Мосійчук звернувся публічно до голови уряду Володимира Гройсмана з проханням допустити його на сьогоднішнє засідання уряду.

«Сьогодні переглядаючи ранкові новини, з «Інтерфаксу» дізнався про те, що до порядку денного засідання уряду включено питання про проведення службового розслідування неналежного виконання посадових обов'язків головою Держрезерву. Дивно було дізнатись про це зі ЗМІ. На засідання уряду не запрошений, проте уже підготував відповідну заяву про свою участь. Я завжди працював публічно, тому й готовий публічно висловити свою позицію», — зазначив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомляє Аgropolit.com.

Він виклав свою точку зору про умови роботи у Держрезерві.

«Упродовж року працюємо під постійним наглядом та перевірками (ДФІ, НАБУ, Нацдержслужба, Держпраця, Мінекономіки та інші). Однак, жодна з таких перевірок не виявила фактів некомпетентної роботи нашого колективу», – пояснив він.

 

02093
02093

Він нагадав, що рік тому його як колишнього директора європейської компанії з управління активами, запросили на цю посаду для здійснення радикальних змін і реформування системи держрезерву.

«За період роботи ми очистили систему, звільнили 14 керівників підприємств та організацій, вже за перші 6 місяців вивели їх на прибутковий рівень, проводимо модернізацію підприємств, розпочали тісну співпрацю з Європейським енергетичним співтовариством, проводимо роботу з консолідації підприємств за участю БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА, поповнили запаси держрезерву, при цьому зекономивши близько 130 млн грн бюджетних коштів. І це ще далеко не все», — заявив він.

Також додав, що у планах створення стратегічних резервів нафти та нафтопродуктів на виконання Євродирективи, відмова від бюджетного фінансування державних організацій та багато іншого. Проте це можливо реалізовувати лише за підтримки профільного міністерства.

«Вважаю, що елементи радянських методів роботи і управління системою мають відійти у далеке минуле», — підсумував він.

   

Вибір читачів за тиждень

Відео