Друг Хоптяна та екс-кандидат до Парламенту від Тернопільщини повернув назад свій банк?

kmda_klymenko

Не задовольнили касаційну скаргу Національного банку щодо вчинення кримінального правопорушення “Укрінбанком”. Рішення судів першої та апеляційної інстанцій – не змінили, повідомляє FinClub.

Цей банк НБУ визнав неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав заяви в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України про вчинення кримінального правопорушення – за одну ніч приватний нотаріус перереєстрував “Укрінбанк” на колишнього власника В.Клименка.

Але таке рішення власники банку оскаржили в суді. Окружний адміністративний суд Києва 18 березня визнав  поставу незаконною. Відтак, існує загроза виведення активів банку. Після рішення щодо касаційної скарги, Нацбанк буде подавати до суду заяву про роз’яснення порядку виконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 квітня 2016 року у порядку, визначеному статтею 170 Кодексу адміністративного судочинства, повідомили в НБУ.

 Як відомо, Володимир Клименко балотувався до Верховної ради України у 2012 році та програв вибори у, так званому, “північному” окрузі нашої області свободівцю М.Головку. Тоді інтереси банкіра лобіював близький до тодішнього голови ОДА В.Хоптяна представник партії Тігіпка Ю.Желіховський. Клименко вклав чималу суму коштів в дороги, вікна, церкви, однак народним депутатом так і не став. Станом на  10 липня 2015 року був найбільшим аукціонером “Укрінбанку”, заснованого в 1989 році (71,1514%).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео