Одіозний директор тернопільського училища продовжить знущатись над студентами?

14549681213764

Скандального директора Тернопільського професійно-технічного училища ресторанного сервісу і торгівлі Андрія Каплуна Апеляційний суд поновив на роботі 23 серпня. 

- Ця справа, як лакмусовий папірець відчуття захищеності. Як жити в країні, де безкарно можуть побити і принизити дітей, де безкарно вбивають людей, закутих в наручники, де крадії і злодії займають найвищі державні посади, - пише на своїй сторінці у facebook тернополянка Юлія Безпала.

Нагадаємо, багаторічного директора цього закладу звільнили через інформацію, що просочилася у місцеві засоби масової інформації. У мережі «YouTube» оприлюднили відео, де видно, як директор навчального закладу карає студентів за куріння, змушуючи їх ставати на коліна перед друзями. Правоохоронці відразу зацікавилися цим фактом, відкрили кримінальну справу і з’ясували: Андрій Каплун неодноразово порушував закон і зловживав своєю посадою.

Зокрема, виявили, що Андрій Каплун незаконно позбавляв студентів стипендії, застосовував грошові стягнення, змушував учнів працювати на приватних присадибних ділянках. Окрім того, на території закладу знайшли незаконні сауну і цех, де випускали горілку під назвою «Каплунівка».

Проте довгий час чоловіку вдавалось уникати відповідальності. І лиш Указ Міністра освіти та науки України змусив скандаліста піти з посади.

Тепер же він за рішенням суду не тільки повернув право викладати в навчальних закладах, але й знову зайняв крісло директора училища.

Вибір читачів за тиждень

Відео