В Тернополі створять громадську організацію, яка допомагатиме хворим дітям

3H-3Ka-j560

Проект співпраці з бельгійцями невдовзі може втілитись в життя – про це лікар-волонтер з Тернопільщини, який понад 16 років переймав досвід за кордоном і навчав українських лікарів новим технологіям, розповів на зустрічі представників тернопільської влади та керівниками благодійних фондів Бельгії.

- Останній проект – це допомога дітям, які хворіють спіна біфідо гідроцефалією (розщеплення хребта), - вів мову пан Ігор. - На щастя, у нашій області таких дітей менше ніж у сусідній, Рівненській. Але є дві проблеми: медична – діти мають пролежні і менш мобільні (не ходять) та соціальна проблема – діти відрізані від життя в суспільстві (сидять вдома, не навчаються, не заводять дружбу). Незабаром у нас буде створено громадську організацію, де будуть надавати допомогу таким батькам і дітям, а сприятиме її створенню Пірре Мертенс.

RU4EO0GPTIg
RU4EO0GPTIg

Ігору Вітенько якось вдалось забрати одну дівчинку з Чорткова, її звуть Настя, в Бельгію, та прооперувати. Щоправда трапилось так, що мама дівчини – Люба, закохалася в бельгійця Кріса, і вони створили бельгійсько-українську сім’ю та тепер живуть щасливо. Зараз Настя підросла і минулого місяця була в гостях в Україні, а на весіллі танцювала у інвалідному візку. Вона не відчувала себе іншою. Коли ж дівчину запитали про відчуття, то Настя відповіла: «Ні, це не я інша, це ви інші!». В десять років дівчинка відчуває себе рівною іншим членам суспільства, вона відвідує звичайну школу, почувається щасливою. Тож такий досвід намагаються перейняти і українці, щоб навчитись дарувати повноцінне життя.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео