Оксана Бучко

Резервісти з Тернопільщини поїхали на 10-денні навчання (фото, відео)

DSCN9719

Дві команди резервістів із Тернопільщини відправили у військові частини Володимира-Волинського та Яворова 3 вересня. Після 10-денних навчань військові будуть зараховані в оперативний резерв цих частин.

Серед учасників багато демобілізованих бійців АТО, які зараховані в оперативний резерв автоматично. Після перерви вони їдуть вдосконалювати навики охоче, адже вважають, що напоготові захисту країни потрібно бути 24 години щодня.

DSCN9698
DSCN9698

- Я професійно займаюсь паверліфтингом, - каже резервіст Любомир Колодій.Коли  отримав повістку у 2012 році, відправився на службу у Феодосію.  Згодом захищав країну в зоні АТО, починав з Луганська. Після демобілізації пройшло трохи більше року. Тому час знову покращувати навики. Адже на випадок надзвичайної ситуації вміння мають бути готові для застосування.

Директор Заліщицької школи №2 Орест Винницький також у числі резервістів. Він закликає чоловіків бути активними у захисті країни.

DSCN9689
DSCN9689

- Я був добровольцем 3-ої хвилі. Під Широкіно – командиром відділення, - розповідає Орест Винницький. – Розумію важливість таких навчань. Ми повинні жити, як у Ізраїлі. Щоб був мир, треба готуватись до війни.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=17Kkehr9eMA&feature=youtu.be[/embed]

Учасників навчань благословив отець В'ячеслав Кізілов, який побажав сміливості та віри в майбутнє України.

DSCN9726
DSCN9726

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео